Még mindig rengeteg bűneset történik a VII. kerületben
2017.07.16. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Még mindig rengeteg bűneset történik a VII. kerületben

Bár valamelyest – közel 4 százalékkal – csökkent a bűnesetek száma a VII. kerületben, a városrész továbbra sem tartozik a legbiztonságosabb környékek közé Budapesten. Ez azonban nem hat negatívan az ingatlanárakra.

pinterest_7.jpg

Néhol lassú folyamat. Forrás: Pinterest

Csaknem 4 százalékkal csökkent tavaly a bűnesetek száma Erzsébetvárosban az előző évben mérthez képest – derül ki az Otthontérkép bűnözési statisztikáiból. A rendőrség azonban összesen így is 2238 darab autólopást és -feltörést, lakásbetörést, személy elleni és egyéb cselekményt regisztrált. Ezzel a VII. kerületben továbbra is magas az egy lakosra jutó bűnesetek száma – hasonlóan egyébként a VIII., a IX. és például a X. kerülethez.

Mindazonáltal az ingatlanok négyzetméterárai – szintén az Otthontérképen fellelhető statisztikák szerint – kedvezően alakulnak. Ha azokat összevetjük például az imént említett, szintén magas egy lakosra jutó bűnesetszámmal rendelkező kerületekével, kiderül, hogy Erzsébetváros vezeti az ártoplistát. Itt ugyanis tavaly 506 ezer forint volt az átlagos kínálati ár négyzetmétenként, míg a IX. kerületben 505 ezer forint, a VIII.-ban 409 ezer forint, a X.-ben pedig 322 ezer forint.

Nézzünk néhány gyöngyszemet Erzsébetvárosból a jelenleg kínált lakások listájáról!

Ezt a Rózsa utcai 86 négyzetméteres felújított lakást például 48,9 millió forintért kínálják. Az extrák között szerepel egy ózondúsításos, két személyes jakuzzis és gőzkabinnal is felszerelt fürdőszoba. Igazi kis VII. kerületi mennyország ez a lakás.

rozsa_2.jpgKattints a képre még több fotóért!

Az Erzsébet körúton szinte hajszálra ugyanilyen paraméterekkel kínálnak egy 4. emeleti lakást a New York Palota közvetlen szomszédságában.

erzsebet_krt.jpg

Kattints a képre még több fotóért!

A Nagy Diófa utcában irodának, rendelőnek is teljesen alkalmas 3 és fél szobás lakás eladó. Az alapterület 85 négyzetméter, az irányár 48,9 millió forint.

nagy_diofa.jpg

Kattints a képre még több fotóért!

A fentiekből úgy tűnik, hogy az eladók – és/vagy az ingatlanközvetítők – fillérre ugyanazokkal az árakkal dolgoznak a környéken. Nagy meglepetés így legalább nem éri az Erzsébetvárosban otthont keresgélőket.

Címkék: biztonság bűnözés lakás iroda eladó eladó lakás Budapest VII. kerület otthontérkép