Pécs: elbűvölő házak egy elbűvölő városban
2017.07.13. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Pécs: elbűvölő házak egy elbűvölő városban

270-ről a felére zuhant Pécsett a lakásbetörések száma, a bűneseteké pedig összesen 6 százalékkal csökkent tavaly – derül ki az Otthontérkép bűntérképéről. A különleges klímájú városban számos csodálatos ház várja új gazdáját, köztük Zsolnay relikviákkal ékes villa is.

pinterest3.jpg

Elbűvölő város Forrás: Pinterest

Tavaly 6,4 százalékkal csökkent a bűnesetek száma Pécsett az Otthontérkép bűntérképének adatai szerint. Míg 2015-ben még 3078 bűneset történt az egy lakosra jutó adatok szerint egyébként közepes fertőzöttségű baranyai megyeszékhelyen, addig 2016-ban már 300 alá esett ez a szám: összesen egészen pontosan 2922 lakásbetörés, autólopás és -feltörés, valamint személy elleni és egyéb bűncselekmény történt.

Ami a lakásbetörések számát illeti, nos, mérsékelten jellemző, hogy az emberek ingatlanjaiba illetéktelenek hatolnak be Pécsett: tavaly mindössze 134 ilyen esetet regisztrált a rendőrség. 2015-ben éppen duplaennyi – összesen 270 darab – betörésről vettek fel jegyzőkönyvet. 2014-ben csaknem pontosan ezzel megegyező adatot – 275-ös számot – regisztráltak.

Pécs tele van szebbnél szebb házakkal. Ez az inkább mediterrán, mintsem kontinentális klímájú város különleges éveket és élményeket ígér annak is, aki nem született helyi, de vágyik erre a vidékre.

Ennek a különlegesen igényes kialakítású, 380 négyzetméter alapterületű háznak például 90 millió forint a kínálati ára.

cseralja_dulo.JPGKattints a képre még több fotóért!

A belváros közvetlen közelében, Mecsekoldal-Szkókóban eladó ez a XIX. században épült, a Piacsek-Zsolnay családhoz köthető 440 négyzetméteres, elegáns villa. Új tulajdonosát egyedi stílusú szalon várja eredeti Zsolnay kandallóval, és több más, szintén eredeti Zsolnay relikviával – köztük ősi, családi címerrel, domborművekkel. Igazi különlegesség.

piacsek-zsolnay.jpgKattints a képre még több fotóért!

Miként ez az 1430 négyzetméteres telken elterülő 380 négyzetméteres tetőtér beépítéses 5 szobás családi ház is központi porszívóval, automata öntözőrendszerrel, vízlágyítóval, kerti grillel.  

magyarurogi.jpgKattints a képre még több fotóért!

És kattints a videóra egy kis pécsi életérzésért...

Punnany Massif: Pécs Aktuál X

Címkék: biztonság bűnözés eladó vidék családi ház négyzetméter Pécs Zsolnay otthontérkép