Drágán felújítottat vagy olcsón felújítandót?
ELADÓ/KIADÓ
2017.07.10. 06:00 I TothGeza78

Drágán felújítottat vagy olcsón felújítandót?

Mindenki olcsón szeretne lakást venni, de a felújítással már csak nagyon kevesen szeretnek vesződni. Megnézzük, hogy milyen nagy árkülönbség van két látszólag azonos, de teljesen és igényesen kitatarozott, illetve egy totálisan lelakott panel lakás között.

Százból kilencven otthont kereső olyan lakásba vagy házba szeret bele, amelyik szép burkolatokkal, igényes belsővel és szinte költözhető állapottal hívogat.

kiado_1.jpg

Az ingatlanforgalmazók tapasztalatai szerint a döntő többség valóban szinte csak egy bőrönddel, vagy kettővel szeretne besétálni az új otthonába, mely készen várja őt.

Felújítandó, 53 nm-es panel lakás Kispesten

Az alábbi 1+2 félszobás panel lakás alapos felújítást igényel, az Üllői úthoz közel esik. 14 millió forint a kínálati ára.

kispest_felujitando_lakas1.png

 

Felújított, 53 nm-es lakás 18,5 millióért

Egy másik panel tömbben ugyanekkora, 1+2 félszobás lakást 18,5 millióért hirdetnek. Igaz, nem túl igényes módon, de felújítottnak tűnik az előzőhöz képest. Ami lényeges, hogy elég nagy az árkülönbség a két lakás ára között.

kispest_felujitott_lakas1.png

Van azonban egy kisebbség, mely valóban nem több, az emberek tizedénél. Ők bizony a minél inkább lerobbant, ótvar állapotú s éppen ezért vevőt nehezen találó lakásokra vadászik. Valóban van abban valami izgalmas kihívás, hogy az ember kedvére alakíthatja az életteret. Még akkor is, ha csak kiadási célra, vagy akár szobáztatásra készülő, befektetés jellegű ingatlanvásárlásról van szó.

felujitott_lakas.jpg

Szépen felújított lakás a Reitter Ferenc utcában - több infóért kattints a képre!

Nyilvánvalóan a felújítandó lakásokat azok a vállalkozó szellemű „őrültek” vadásszák, akik nem hogy nem riadnak vissza egy kis szervezéstől, és/vagy újítgatástól, hanem egyenesen keresik az ilyen helyzeteket. Van ebben persze egyfajta mazochizmus, hiszen aki már tárgyalt mesterrel, szakikkal, vagy épp maga fogott nagyobb otthon-felújítási munkákba, annak nem kell bemutatni, milyen idegtépő és embert próbáló tud lenni egy alaposabb tatarozás.

felujitott_haz.jpg
Eladó farkasréti felújított ház - még több infóért kattints a képre!

Fentebb már láttunk példát egy-egy egymáshoz nagyon hasonló, de felújítás szempontjából homlokegyenest ellenkező lakásra, így rögtön szembetűnő volt a hatalmas árkülönbség. Később visszatérünk a témára és megnézünk majd egy jóval elegánsabb környéken, a Pók utcai lakótelepen két kialakítását és fekvését tekintve teljesen egyforma, ám felújítottsági szintjét tekintve ismét csak a két végletet képviselő otthont.

Címkék: lakás panel lakás Budapest Kispest lakás felújítás otthontérkép felújítandó lakások eladó/kiadó felújított lakások Budapest XIX kerület