Piliscsabán és Solymáron elszálltak a bűnözési mutatók
2017.07.03. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Piliscsabán és Solymáron elszálltak a bűnözési mutatók

Piliscsabán csaknem 43 százalékkal emelkedett tavaly a bűnesetek száma 2015-höz képest, Solymáron pedig 36 százalékot ugrott a statisztika felfelé. Összességében felemás a kép a budapesti agglomerációban, hiszen például Veresegyházán több mint 40 százalékkal javult a helyzet – derül ki az Otthontérkép bűnözési térképéről.

pintereset_police_love.jpg

Hol így, hol úgy... Forrás: Pinterest

Rápillantottunk az Otthontérkép bűnözési térképére, hogy megnézzük, miképpen alakultak tavaly a rendőrségi statisztikák a budapesti agglomeráció településein. Bár a jelenleg elérhető adatok köre korántsem teljes – azaz jó néhány falu és város kriminalisztikai helyzetéről nem tudjuk a vonatkozó számokat –, annyit megállapíthatunk, hogy több, a kiköltözést tervezők körében toplistásnak számító helyen romlott a bűnözési helyzet.

Piliscsabán például csaknem 43 százalékkal emelkedett a bűnesetek száma 2016-ban az előző évihez képest, Solymáron pedig 36 százalékot ugrott a statisztika felfelé. Gödön 12 százalékkal mutatnak többet a rendőrségi adatok a betörések, autólopások és feltörések, személy elleni bűncselekmények számát tekintve. Gödöllőn fél százaléknyi a növekedés.

Szentendrén ugyanakkor csaknem 5, Vácott majdnem 6 százalékkal kevesebb ilyen eset történt, Veresegyházán pedig több mint 40 százalékkal esett vissza az ominózus mutató.

Bár elvileg az árak alakulásának illene követni a bűnözési statisztikákat, hiszen minél biztonságosabb egy környék, annál drágábbak az ingatlanok, ez rövidtávon természetesen korántsincs így. Nem árt figyelembe venni azt sem, hogy honnan romlottak a számok, hiszen ha egy településen évente 2 lakásbetörés történik, egy harmadik ilyen eset már 50 százalékos romlást okoz a statisztikában.

Tehát a solymári ingatlanba fektetőknek akkor sincs miért aggódni, ha tavaly csaknem 40 százalékkal nőtt a bűnesetek száma. Miként ezt ennek a különleges fekvésű családi háznak az irányára is mutatja: 370 négyzetméter 229 millió forintért.

solymar_1.jpgKattints a képre még több fotóért!

Az olcsóbb óriások kedvelőinek a többi között Piliscsabán, Klotildligeten kínálnak mintegy 80 millióért kandallós, manzárdos, szennyesledobóval is felextrázott háromszintes családi házat. Alapterülete 300 négyzetméter, míg a telek közel 830 négyzetméter.

piliscsaba.jpgKattints a képre még több fotóért!

Szóval higgyétek el, az agglomerációban sem vette át teljesen az irányítást a maffia, nyugodtan vegyétek arrafelé az irányt gyerekkel, kutyával, macskával is! A valóság mindig árnyaltabb, mint amit a statisztikák mutatnak.

Címkék: bűnözés eladó családi ház agglomeráció otthontérkép eladó lakás Szentendre Piliscsaba családi házak eladó házak Solymár