Kevesebb betörés, dráguló ingatlanok a budai elit negyedben
2017.06.24. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Kevesebb betörés, dráguló ingatlanok a budai elit negyedben

Harmadára csökkent néhány év alatt a bűnesetek száma a II. kerületben. Visszaesett a lakásbetörések és a gépkocsi lopások, feltörések száma is – derül ki az Otthontérkép bűntérképéről, ami 2013-ig visszamenőleg akár utcára lebontva mutatja a statisztikákat.

Egyre több család veheti az irányt a II. kerület felé – már amennyiben költözés előtt megnézik az Otthontérképen elérhető, a hivatalos rendőrségi statisztikákon alapuló bűntérképet.

pinterest1.jpg

A pillanat, amivel nem akarunk éjszaka szembesülni. Forrás: Pinterest

Ez az alkalmazás utcára lebontva és évekre visszamenően megmutatja például, hogy az egyes kerületekben mennyi betörés vagy éppen autólopás történt.

Ez egyrészt nyilván nagyban segíti a döntést ház vagy lakásvásárlás előtt, de az ingatlanok várható értéknövekedésére is következtetni lehet belőle, hiszen – miként azt mi is megírtuk, – a biztonság és a négyzetméter árak növekedése kéz a kézben jár.

Nézzük a II. kerületre vonatkozó adatokat: míg 2013-ban ez a városrész a bűnesetek számát tekintve még a nagyon magas kategóriába tartozott az évi 5716 regisztrált esettel, tavaly már csak ennek harmada, összesen 1818 bűneset történt.

Lássuk, mi a helyzet a lakásvásárlók szempontjából különösen fontos tényezőkkel, a lakásbetörések és az autókat érő inzultusok számával! Nos, 2014-ben 539 betörés, tavaly pedig 208 ilyen eset történt a kerületben. (2015-ben még ennél is alacsonyabb volt ez a mutató: 159.) Szintén 2014-ben több mint 400 autót loptak el vagy törtek fel, tavaly pedig már „csak” 269-et.

Aki a biztonságos környékről szeretne a saját papucsában és köntösében lecsoszogni az úszómedencéhez, valamint intim szaunára, squash pályára és – természetesen – örökpanorámára is vágyik, annak ideális megoldás lehet ez a luxuslakópark. Ami az árakat illeti: ez a lakás 85 négyzetméteres, 80 millió forintért kínálják, azaz 940 ezer forintos négyzetméteráron.

szepilona_luxs.jpgLuxuslakópark a II. kerületben. Kattints még több képért!

Máriaremetén ennél 10 millióval kevesebbért 90 négyzetméteres, felújítandó családi házhoz juthatunk. A panoráma itt is elvehetetlen, az átlagár valamivel több, mint 770 ezer forint négyzetméterenként.

adyliget.jpgKattints a fotóra még több képért!

Aki hagyományos társasházban található, ám az előzőekhez hasonlóan zöldhöz közeli lakásra vágyik, annak is bőven akad miből válogatni a II. kerületben. Itt van például ez a 83 négyzetméteres 2 szobás, teraszos ingatlan négyzetméterenként 720 ezer forintos, azaz éppen 60 milliós irányáron.

huvosvolgy.jpgKattints a fotóra még több képért!

 

Címkék: bűnözés luxus panoráma családi ház négyzetméter eladó lakás Budapest II. kerület otthontérkép