Ultrabiztonságos a XII. kerület
2017.06.20. 06:00 I Törpilla von Gödöllő

Ultrabiztonságos a XII. kerület

A Böszörményi út, az Alkotás út és a Maros utca környéke számít a XII. kerület legveszélyesebb részének, ám még itt is alacsony a bűnesetek száma. A kerületi utcák zömében évek óta szinte egyetlen lakásbetörés, autófeltörés sem történt – derül ki az Otthontérkép bűnözési statisztikáiból.

Ha valaki megnézi a XII. kerület bűnözési térképét, azt találja, hogy ez az egyik legbiztonságosabb rész a városban.

Istenhegy, Németvölgy, a Kissvábhegy vagy éppen Kútvölgy környékén a legtöbb utcában évek óta nem történt bűneset. Legfertőzöttebbnek a Böszörményi út, az Alkotás út és a Maros utca környéke számít, ám még itt is alacsony például az egy lakosra eső lakásbetörések száma.

Ennek természetesen jótékony hatása van a kerületben egyébként sem alacsony ingatlanárak alakulására, hiszen minél biztonságosabb egy környék, annál jobban nőnek az árak.

Ez a különleges építészeti megoldásoktól sem mentes örökpanorámával rendelkező exkluzív lakás a Mártonhegyen például négyzetméterenként már potom 760 ezer forintért a miénk lehet.

martonhegy.jpg

Kattints a képre még több fotóért!

Ennek az orbánhegyi 138 négyzetméteres duplakomfortos luxuslakásnak a kikiáltási ára például több mint 50 százalékkal haladja meg a környéken mért átlagárat, ami négyzetméterenként 572 ezer forint.

orbanhegy_belso_3szintes.jpgKattints a képre még több fotóért!

Ebből a Diana utcai 150 négyzetméteres ikerházból éppen a Budai Várra lehet lelátni. Ára szintén 50 százalékkal haladja meg a környéken jellemzőt.

diana_utca.jpg

Kattints a képre még több fotóért!

De ki mondta, hogy a biztonság olcsó?

Címkék: exkluzív panoráma Budapest luxuslakás XII. kerület otthontérkép