Elegáns és exkluzív Obamáék új otthona
2017.06.19. 13:16 I Gazdagisztán

Elegáns és exkluzív Obamáék új otthona

Ízlés és pénztárca kérdése, hogy sokalljuk-e azt a 8,1 millió dollárt, amit a volt amerikai elnök és felesége kifizetett azért a washingtoni házért, amiben január óta lakik. Az mindenesetre biztos, hogy az új otthon felettébb impozáns.

cim_12.jpg

Minden elnök életében eljön az a pillanat (van, akinél négy, van, akinél nyolc év után – az utóbbi évtizedekben inkább ez utóbbi jellemző), amikor ki kell költöznie a Fehér Házból, helyet adva az utódnak.

A minap már megmutattuk, hova költözött be Donald Trump (és immár a családja is), most nézzük meg, hol tervezi a következő éveket a demokrata előd, Barack Obama és felesége, Michelle.

A volt elnöki pár tulajdonképpen nem okozott nagy meglepetést, hiszen egyszerűen 8,1 millió dollárért megvette azt a főváros előkelő negyedében álló házat, amit év eleje óta bérelt.

A mintegy 800 négyzetméteres, az 1920-as években téglából (ez Amerikában fontos, hiszen a jómód és a minőség egyik jele) épült ház a Kalorama negyedben található.

A még mindig csak 55 éves Barack Obama és felesége szóvivőjük szerint legkevesebb két és fél évet mindenképpen ebben a házban tervez tölteni, így aztán nem tűnik rossz döntésnek a vásárlás. (A két és fél év magyarázata: a kisebbik lány, Sasha akkor fejezi be iskoláit.)

A kilenc háló- és nyolc fürdőszobás házat 2011-ben felújtották, és az alábbi videó alapján abszolút méltó egy volt elnöki családhoz.

A családnak szánt szobákon kívül az alagsorban bőven akad hely a személyzetnek, de van egy hatalmas terasz, gyönyörű kert, ráadásul (ami szintén fontos szempont) a kétautós garázs mellett az utcán és a kertben viszonylag kényelmesen elfér a volt elnöknek járó titkosszolgálati védelmet jelentő embereket szállító nyolc-tíz autó is. 

Az eladók (Joe Lockhart, a Glover Park Group társalapítója, és felesége, Giovanna Gray Lockhart, a Glamour magazin washingtoni főszerkesztője) sem jártak rosszul, hiszen 2014-ben alig 5,3 millió dollárt adtak a házért. 

A Kalorama nevű washingtoni negyed egyébként tényleg az elit egyik kedvelt városrésze, hogy némi politikai pikantériát is kölcsönözzünk a posztnak eláruljuk, hogy itt lakik mások mellett a jelenlegi elnök, Donald Trump lánya, Ivanka és férje, a rendkívül befolyásos Jared Kushner, valamint Rex Tillerson külügyminiszter is. 

(Fotó: spws.com)

Címkék: otthon Barack Obama Egyesült Államok Washington Kalorama