A bűn melegágya az V. kerület
2017.06.19. 13:15 I Törpilla von Gödöllő

A bűn melegágya az V. kerület

Rendkívül magas a bűnesetek száma Budapest Belváros-lipótvárosi részén – derül ki az Otthontérkép bűnözési statisztikáiból. Ez azonban korántsem töri le az ingatlanárakat. Köszönhetően például a Parlamentben folyó áldásos munkának.

Tavaly 2846 darab, 2015-ben 2835, 2014-ben pedig 3187 bűnesetet regisztráltak az V. kerületben, ezzel a Belváros-lipótvárosi rész a nagyon magas bűnözési mutatójú területek közé került – olvasható le az Otthontérkép bűnözési térképéről. Bár a számok riasztóak, a lakásbetörések aránya például elenyésző: összesen csupán néhány tucatnyi ilyen bűncselekményt találtunk.

Részben ez magyarázhatja, hogy az V. kerületben nem tűnik igaznak az az állítás, hogy a lakások értéknövekedése és a bűnözési mutatók csökkenése kéz a kézben jár. Emellett persze nem szabad elfeledkezni a Belváros speciális ingatlanpiaci helyzetéről, amit földrajzi fekvése, a Duna közelsége mellett a Parlament és a viszonylag sok zöld terület is magyaráz.

Úgy tűnik, utóbbi tényezők sokkal többet nyomnak a latban, mint a bűnözési mutatók, amelyek egyébként a világvárosok centrumaiban világszerte magasak.

Nézzük, mennyire nem hat a lakásárakra a sok bűneset! Ez a Hold utcai egy szoba + alkóvos 57 négyzetméteres lakást csaknem 63 millió forintért hirdették meg. Gyönyörű, napfényes, közel van az Amerikai Nagykövetség és a Batthyányi-örökmécses is.

hold_utca.jpgKattints a képre, ha többet akarsz látni a lakásból!

Ugyanebben az utcában, közel a Banknegyedhez 45 millióért árulják ezt az 56 négyzetméteres szintén 1+1 szobás lakást, amit 2 éve újítottak fel. Ez több mint 800 ezer forintos átlagárat jelent.

hold_utca_festmenyes.jpgKattints a képre még több fotóért!

A startlak.hu-n találtunk más, hasonló adottságú lakásokat erről a környékről, érdemes nézelődni itt is.

Ez is bizonyítja, hogy – még ha ez olykor nem is tűnik így, – van mit köszönnünk az országgyűlési képviselőinknek. Jelen esetben munkahelyük, az Országház fizikai létét, ami egyébként Európa második és a világ harmadik legnagyobb parlamenti épülete.

 

Címkék: bűnözés exkluzív Budapest luxuslakás Duna V. kerület otthontérkép