Nem akármilyen ház nem akármilyen történettel
2017.06.08. 16:17 I Gazdagisztán

Nem akármilyen ház nem akármilyen történettel

Nem akármilyen tulajdonossal: noha Cliff Watts neve Magyarországon nem tartozik a legismertebbek közé, a fényképész az amerikai hírességek körében nem kis megbecsültségnek örvend. Minket persze nem ez érdekel, sokkal inkább a most 4,5 millió dollárért árult otthona, aminek nem csak a külseje, a történelme is felettébb izgalmas.

cim_9.jpg

Mielőtt azonban rákanyarodnánk a házra, pár mondatot szánunk a tulajdonosra is. Cliff Watts ugyanis olyan hírességeket fotózott már, mint Lenny Kravitz, Justin Bieber, Jamie Foxx, David Beckham, a nők közül Cate Blanchett, Julia Roberts, Angelina Jolie, Jessica Alba, Adele, vagy éppen az a Halle Berry, akivel tavaly júniusban kapták le egy kettesben eltöltött vacsora után.

Szóval Cliff Watts híresség a saját jogán, de ígérjük, a posztban bemutatott ház legalább annyira érdekes lesz, mint a tulajdonos személye.

A hatalmas kapuk mögött rejtőző három háló- és két fürdőszobás ingatlant még 1999-ben vette az első tulajdonostól Cliff Watts csekély 850 ezer dollárért. A mintegy 260 négyzetméteres (amerikai léptékkel mérve tehát kicsi) ház méretét a stílusa bőven kárpótolja.

A házat az 1950-es évek közepén tervezte a kommunizmussal erősen szimpatizáló (ez csak azért érdekes, mert azokban az években ez az Egyesült Államokban minden volt, csak nem jó ajánlólevél) Josef Van der Kar.

A megrendelők sem voltak akárkik: Albert és Roberta Wohlstetter erősen konzervatív beállítottságú (Ronald Reagan a férfi meg is kapta az Elnöki Szabadság-érdemrendet, ami az Egyesült Államok legmagasabb polgári kitüntetése) stratégiai tanácsadók voltak, elsősorban az atomfegyverkezés volt a specialitásuk.

Még egy kis érdekesség: annyira fontos személyiségek voltak, hogy a kubai rakétaválság idején nem csak John F. Kennedy elnök tanácsadói voltak, de a házból közvetlen telefonvonal volt bekötve az Ovális Irodába.

Az egybenyíló nappali-étkező tölgyfa padlója, a kandalló, és a hatalmas üvegfelületek egyfelől kicsit tényleg megidézik a múltat, másrészt egy nagyon kellemes, élhető teret hoznak létre.

Érdekesség, hogy az emeleten is van egy kisebb konyha, két háló- és egy fürdőszoba, míg az alagsorban mindössze egy kandalló választja el a dolgozószobát a központi hálótól és a hozzá tartozó fürdőszobától.

A kert sem kellemetlen, nekünk például nagyon bejön a fedett pihenő, ahol simán el tudunk képzelni egy nyári éjszakát.

Összességében egy nagyon egyedi házat látunk, amin ugyan érződik kicsit a megkopott modernség, de a hatalmas üvegek, és az ebből adódó tág terek (no meg a környék, hiszen mégis Los Angeles mellett vagyunk) miatt minket megnyert magának.

(Fotó: deasypenner.com)

Címkék: luxus eladó ház Los Angeles Egyesült Államok Cliff Watts