Az milyen, amikor visszatörik a homlokzatot?
2017.06.05. 06:00 I MeNa

Az milyen, amikor visszatörik a homlokzatot?

Nagy erőkkel épül az újbudai Elite Park, ahol lesz egy-két szokatlan építészeti megoldás is. Például visszatört homlokzat.

Egyelőre a munkagépeké a terep a mintegy 700 lakásos újbudai Elite Park lakóparknál, a beruházó 2018 végére ígéri az első ütem befejezését, amelyben az otthonok mintegy ötödét már értékesítették. Na de mit kapnak majd a lakók?

Például azt, hogy a déli irány felé csökkenő tetősíkból következően az utcai fronttól csökken az épület magassága a 9.-től az 6. emeletig. Az ötödik emelettől azonos a szintek mérete. Minden lakásnak lesz terasza és erkélye és franciaerkélye. A legfelső szinten nagyteraszos, déli tájolású penthouse-okban pihenhet az, akinek elég sok pénze van. De most nem a  pénzről van szó, hanem az építészeti megoldásokról.

elite_park_homlokzat.jpg

A tervezőktől úgy tudjuk, hogy ez az építkezés homlokzatában, téralakításában, színeiben teljesen eltér a többi hazai lakópark fejlesztéstől. Messze nem „kockaház” jellegű, hanem az épületek mindegyikének különleges formája van, játékosan visszatört a homlokzattal, ferde tetősíkokkal, és mindezt úgy, hogy a funkcionalitás elsőbbsége csöppet sem sérül.

A házak fehér homlokzatára, azokat élettel megtöltő, nemes anyagokból készülő színezett homlokzati elemek kerülnek, a szivárvány színeivel körbe ölelve azokat; mindezt úgy, hogy az otthonokból belülről az adott külső színek nem érzékelhetők.

Az új lakóparkon többségénél elég sűrű az egyes tömbök elhelyezése, magyarul nem túl nagy az egymástól való távolságuk. Na de mi az a nem túl nagy? Kb. 15-18 méter. Ennél a lakóparknál 20-26 métert terveztek, ez javítja a lakók térérzetét és sok napfényt engednek be a közös térbe. A lakásokhoz ajándékként jár a kültéri klíma egységek és redőnytokok esztétikus lemezborítása, ezzel egységes külső megjelenést adva.

Címkék: homlokzat penthouse lakások lakóparki lakások Budapest Elite Park lakópark