Dübörög a manhattani luxuslakás-piac
2017.06.04. 06:00 I Gazdagisztán

Dübörög a manhattani luxuslakás-piac

Nem kevesebb, mint 123 szerződést írtak alá New York egyik legmenőbb kerületében csak májusban. Ez azt jelenti, hogy 2015 és 2016 után az idei május is igencsak izmosra sikeredett Manhattanben.

new_york_penthouse_tribeca_foto_douglas_elliman.jpgEbben a még csak tervekben létező épületben 28 millió dollárt adtak egy lakásért

A négy hét alatt megkötött 123 szerződés önmagában sem csekélység, de ha hozzátesszük, hogy ezek csak a 4 millió dollárnál drágább ingatlanok, akkor pláne van ok csettinteni (még a New York-i ingatlanárak ismeretében is).

Az Olshan Realty jelentése szerint elsősorban a condók népszerűek, házból csak egy talált gazdára, amit éppenséggel nem csodálunk. Ezzel együtt a vevők egyetlen hét alatt közel 265 millió dollárt költöttek ingatlanra, ami március kezdete óta a legerősebb időszakot jelenti.

A legdrágább adásvételt egy 28 millió dolláros lakás jelentette, ez egy, a TriBeCa városrészben épülő 60 emeletes épületben talált gazdára. Különlegesség, hogy a vevő a tervek alapján fizette ki ezt az összeget a négy háló- és ugyanannyi fürdőszobás, teraszos ingatlanért.

A második legdrágább vétel egy penthouse volt a Broadwayen található Grand Millennium nevű épületben. A 23 millió dollár elsőre soknak tűnik, kivéve, ha tudjuk, hogy amikor 2014 szeptemberében piacra dobták a lakást, akkor még 42 milliót kért érte a tulaj.

Egyébként ha már penthouse: a hét harmadik és negyedik legdrágább adásvétele is ilyen lakás volt.

(Fotó: Douglas Elliman)

Címkék: new york luxus Manhattan Egyesült Államok penthouse lakások