Mitől lesz különleges egy ingatlanos videó?
ELADÓ/KIADÓ
2017.06.03. 06:00 I TothGeza78

Mitől lesz különleges egy ingatlanos videó?

A statikus és jellemzően unalmas látványtervek mellett egyre több új társasház beruházója próbálkozik a lakóparkok vagy lakóházak 3D modelljeinek megmozgatásával, az „így fog kinézni” videókkal. Csakhogy kevesen csinálják ezt jól, s a többség csak a lakásokat próbálja körbejárni, a házat szinte senki nem mutatja meg. De mindjárt mutatunk azért erre is egy extrém jól sikerült példát.

Gondoljuk, hogy elegendő lehet pár effekt, azaz néhány gombnyomás egy modernebb videóvágó programon és máris előáll a tökéletes ingatlan-bemutató videó? Szó sincs erről, több okból sem. Egyrészt a legnagyobb gond, hogy itt egy épülő, a valóságban legfeljebb szerkezetkész, beton-szürke épület aligha csábítja vásárlásra az embereket. Azaz háromdimenziós, sőt, mozgó látványtervek szükségesek a sikerhez.

Talán épp a fentiek miatt a többség a lakásokat „járja be” virtuális videóval, magát a házat nagyon ritkán látjuk kívülről. Csakhogy aki kicsit is igényes és figyel a részletekre, hamar ráeszmél arra, hogy a társasházat építő cég főként a lakásbelsőket mutatja, amit magunk úgyis testre szabhatunk, a házat igazán sohasem látjuk készen, csak amikor már tényleg készen lesz, addig e téren lutri a vásárlás. Arról nem is szólva, hogy sokszor cseppet sem realisztikus mozgó látványtervekkel operálnak a beruházók.

Tőlünk nyugatabbra persze sokkal jobb a helyzet, ám szerencsére üde színfolt nálunk is akad, ami a mozgó látványterveket illeti. Érdemes megnézni ezt a videót!

Egyfelől már az is nagy öröm, hogy a beruházó nem fáraszt minket négy-hat perces, dögunalmas, néha pixeles, fehér kockákat mutató klippel. Az efféléket legfeljebb a beruházók és azok közeli ismerősei nézik végéig, a kívülről érkező többség az első 10 másodperc után feladja... jó-jó, ha mondjuk valaki az adott könyéken éppen lakást is akar venni, akkor talán fél-egy percig próbálja követni a sablonos, tinglitangli zenés förmedvényt amibe igen nagy kihívás beleképzelni a végeredményt...

No, de van azért ilyen is, mint itt:

simona_haz8.jpg

A fenti példában bemutatott Simona ház beruházója tehát egészen más úton indult el. A legmodernebb trendeket felismerve egyfelől nem a lakásokat „mozgatta meg” ezek egyediségét az állóképek is remekül visszaadják. A házat megmutató videó kifejezetten rövid, mindössze 32 másodperces! De megtudunk egy kulisszatitkot is: ahhoz, hogy egy videó úgy nézzen ki, ahogy ez a mozgóképes animáció, bizony nagyságrendekkel több munkára (és pénzre!) van szükség, mint a fent említett átlag videók esetén.

„Sokan próbálják a jó bemutató videó igen magas költségeit megspórolni, de szerintem nem érdemes. Nálunk a ház ablakain nem csak be lehet látni, hanem az ott mozgó emberek, a bent lévő bútorok is alaposan ki vannak dolgozva a digitális 3D modellben” – mondja Mayer Róbert, a Simona ház építtetője. Majd hozzáteszi: éppen a hagyományos videókhoz képest megmutatkozó teljesen más szemlélet és megközelítés, valamint persze a beleölt extra munka és költség teszi ténylegesen valósághűvé, fotó-realisztikussá a látványt. No persze a projektben a Brik Kft. stúdió professzionális munkájára is szükség volt, illetve magára a ház külcsínére. Egy olyan különleges színjátszó homlokzatra, ami a környék, sőt Pest talán összes háza közül kiemeli ezt az új lakóházat.


simona_haz9.jpg

 

Címkék: lakás újépítésű lakás kiadó lakások eladó lakások otthontérkép Magdolna negyed eladó/kiadó Simona ház