Bérházakat veszünk, ha megnyerjük az EuroJackpotot
2017.05.26. 06:00 I MeNa

Bérházakat veszünk, ha megnyerjük az EuroJackpotot

Szinte sosem látott összeg, 50 millió euro, azaz bruttó kb. 15 milliárd forint lehet a miénk, ha most hétvégén megütjük a főnyereményt az EuroJackpoton. Akár több pesti bérházat is vehetünk belőle.

Alig tudjuk megszámolni, mennyi nullát kell leírni, ha megfognánk az Isten lábát a hét végén és (egyedül) miénk lenne a mostani EuroJackpot. De azért mégis megtettük: az 50 millió euró kicsit több, mint 15 milliárd forint és ez már valami, ezzel lehet kezdeni valamit az ingatlanpiacon is.

Legjobb megoldásnak a bérházak vagy nagypolgári villák tűnnek Budapesten. Most ilyenek között néztünk szét, mert a kiadásból 7-8 százalékos hozam is elérhető. Egész bérházat is vehetünk, de csak romosat és nem túl nagyot, ott a felújításra is költeni kellene. Kényelmesebb, ha olyan jó állapotú bérházat nézünk, ahol van legalább 1 emelet, ami csak a miénk lehet.

Nem is mentünk messzire, rögtön megnéztük, mit kínál az Otthontérkép, ha nagy értékű, egymilliárd forint feletti üzletet akarunk kötni a fővárosban.

berhaz_1.jpg

Felújított bérház a Kodály Köröndnél, két emeletet vehetünk, 20 lakással, 2,7 milliárd forintért

berhaz_3.jpg

Megvehetjük a terézvárosi Tildy-palotát is, aminek ilyen a belső kertje - 7,8 milliárd forint az ára

1945-46 között itt élt Magyarország miniszterelnöke, Tildy Zoltán, ekkor ideiglenes kormányfői rezidenciává minősítették.Jelenlegi tulajdonosa az Andrássy úti palotát a legnagyobb luxus szinten felújította 4 darab egyenként 400m2 alapterületű luxuslakást alakított ki lakásonként nagy nappalival, nagy ebédlővel, 5 hálószobával, ahol minden hálóhoz saját gardrób és fürdőszoba tartozik. A ház alagsorában wellness részleg működik.

berhaz_2.jpg

Egy régi áruházból kialakított négyszintes bérház a belvárosi Hold utcában - 1,3 milliárd forintért

Van két szint a földszint alatt is, tárolásra és fitneszre kiválóan alkalmas. A lakások nagyon jó állapotban vannak és maga az épület sem igényel felújítást.

berhaz_4.jpg

14 szobás nagypolgári villa a belvárosban - potom 2 milliárd forintért

Az ingatlan 1877-ben épült és 1914-ben lett kibővítve. Pince, két emelet és tetőtéri beépítés, öt évvel ezelőtt teljesen felújították. Elegáns szomszéd házak vannak körülötte, akár rezidenciának is jó lehet.

berhaz_5.jpg

Csak öt szoba, 624 nm-en, de óriási kert, garázsok, medence és vendégfogadásra kiválóan alkalmas terek az Istenhegyen. Szerény 1,3 milliárd forintot kell letenni.

berhaz_6.jpg

Fekete-fehér szuper tágas lakás a Bazilikánál: 224 nm, öt szoba - és a lényeg: csak 1,046 milliárd forint

Az a jó benne, hogy nem kell hozzányúlni - ha tetszik nekünk ez a színvilág. Az anyagok minőségiek, a kivitelezés első osztályú. 

 

Címkék: nagy értékű ingtatlanok Budapest eladó belvárosi luxus lakás