Nyomortelepből mesevilág
tippek-trükkök
2017.05.25. 09:56 I dibig

Nyomortelepből mesevilág

Alig több, mint húszezer dollárt ruházott be az indonéz kormány abba, hogy egy lepukkadt falu kétszázharminckét házát kipofozza. No meg főképp, hogy cukormázas-pszichedelikus mesevilágot idéző színekben pompázzon a csöppnyi település.

elotteutana.jpg

Néhány vidám graffiti is szelfizésre csábítja mind a helybélieket, mind a turistákat.Az Instagramon is hasít a Kampung Pelangi nevű falu.

3_30.jpg

(Legalábbis a forrásul szolgáló Bored Panda poszt szerint ez a település neve. Mi itt az Otthontérképen azért csöppnyire alaposabbak vagyunk. A Google fordító szerint indonézül a kampung falut jelent, míg a pelangi szivárványt, tehát nem tennénk a kezünket tűzbe azért, hogy a települést a gigászi diszperzit-cunami előtt is Szivárványfalunak hívták.)

csonak.jpg

Gondolná az ember, hogy hosszútávon szegény falusiaknak kifolynak a szemgolyóik ettől a színkavalkádtól, ám a helybéliek vidámak és elégedettek.

2_30.jpg

No de beszéljenek Önmagukért a képek.

1_37.jpg

4_27.jpg

fereg.jpg

gyerekfestes.jpg

Önök szerint itt Európában, sőt akár Magyarországon is üdvözítő volna ilyen "vidámmá meszelni" a reménytelenül lepukkant zsákfalvakat, vagy akár a felzárkózásra váró régiók menőbb településeit,  vagy azért a jó ízlésnek is van határa?

kendosmasik.jpg

 kendosno.jpg

lufis.jpg

setalo.jpg

Címkék: falu indonézia festés urbanizmus