Gigantikus, nagyi-horgolta hatású polip egy kínai játszótéren
tippek-trükkök
2017.05.19. 10:09 I dibig

Gigantikus, nagyi-horgolta hatású polip egy kínai játszótéren

Se szeri se száma a legújabbkori, játszótéri,cukisággal felturbózott játékoknak, ám a kínaiak méretben is rátettek egy lapáttal a kézműves mesevilág megtestesítésében.

nyito.jpg

Mint legtöbbször, a derék kínaiak a kreativitást egy európaira bízták, ők pedig hozzáadták a nyersanyagot és az élőmunkát. Egy holland művész, Florentijn Hofman álmodta meg a hatalmas, Kraken névre keresztelt tengeri puhatestűt, majd egy shanghai urbanista és építész stúdió, az UAP csapata nyerte el a kivitelezést. 

gyerekkelfoto.jpg

A polipot bizonyára azért választották, mert az egyik nagy kínai tengerparti városban, Shenzenben állították fel a polipot a gyerekek és a felnőttek örömére.

horgolas.jpg

Ikonikus fotó, amint a holland művész vigyázó szemeit a kötélből gigapolipot horgolgató kínai hölgyre veti.

bentimaszas.jpg

Hiába hatalmas a méret, szerintem a legmenőbb az egész projektben, hogy tényleg annyira barátságos, mint ha csak egy nagyi horgolta, kis zsebméretű plüssállatkát nagyítottak volna fel New York-i Szabadság-szobor méretűvé.

ovisok.jpg

Szerintem a pesti, vagy akár a budai, bajai stb. Duna-parton, vagy csak simán egy lakóparkban is jól mutatna egy ilyen, alaposan bemászható, játszópolip, annak ellenére, hogy a mi élővilágunkban meglehetősen tájidegen egy efféle tengeri herkentyű.

vaz.jpg

Így nézett ki a félkész polip váza a "polipgyárban".

vazlat.jpg

Így pedig a művész egyik korai vázlatán a Dsignboom beszámolója szerint.

Ön kipróbálná ezt a polipot gyermekével, unokájával, vagy akár szóló felnőttként?

 

 

Címkék: kína cuki polip játszótér hatalmas