Menekülés a fővárosból – Érd felé
ELADÓ/KIADÓ
2017.05.09. 06:00 I TothGeza78

Menekülés a fővárosból – Érd felé

Folytatom a sorozatot: újabb bejegyzésben nézem meg, hogy egyes fővárosi „vonalakon” illetve „irányokban” (most Érd felé) a Budapest tábla előtt vagy után érdemes-e telket venni, házépítésbe fogni. Érd és a közeli XXII. kerület árai közt is igen nagy árkülönbségeket találtam!

Mint írtam korábban is, az élhetőség nem feltétlenül rosszabb egy közeli, jó közlekedési kapcsolatokkal ellátott agglomerációban, mint a divatos, de méreg drága fővárosi kerületekben, ahol a telkekre inkább a sorház- és a társasház építők vadásznak – méghozzá vastag pénztárcával.

A Dél- és Nyugat-Magyarországról a fővárosba költözők népszerű vonala, vagy iránya a XI.-XXII.-kerületek és az őket körülvevő agglomerációs települések, így Tárnok, Érd és Diósd, de még (az M6-os autópálya megépülésével egyre inkább) Százhalombattán is érzékelhető az agglomerációs hatás. Azért azt látni kell, hogy itt ugyan „Buda” környékéről beszélünk, de „ez a Buda nem az a Buda”, mint akár a XI. kerület belső részei vagy éppen a XII. és II. kerületek vagy azok agglomerációi. Megint csak érdemes e téren a telek- vagy a ház és lakásárakra ránézni, amelyek magukért beszélnek.

Nézzük az érdi, a diósdi és a XXII. kerületi példákat:

Érd-Újtelepen 756 nm-es összközműves építési telek, 6,9 millió forintba kerül.

erd_telek1.png

A városhoz kicsit közelebbi, valamivel nagyobb presztízsű Diósdon is csak egymillióval drágább egy nagyobb, Intersparhoz közel eső telek. Érdemes nézelődni arrafelé.

diosd_telek1.png

 

A XXII. kerületben, egy csendes mellékutcában, a Kapisztrán utcában majdnem hasonló méretű, vagyis 727 nm-es építési telek már 36,5 millió (!) forint. A kínálati ár ennél a példánál már több, mint négyszeres. Az L6 besorolás miatt azonban a társasházi-sorházi építésben gondolkodó vállalkozókkal kell versenyeznünk.

kapisztran_utca1.png

Címkék: telek panoráma építési telek családi ház agglomeráció Budapest Buda Érd Diósd Tárnok otthontérkép eladó/kiadó Budapest XXII kerület Budapest XI kerület eladó telkek