Rossz szomszédság helyett családi ház!
2017.05.08. 11:08 I heveis

Rossz szomszédság helyett családi ház!

Biztosan mindenkinek eljön az életében az a pont, amikor a háta közepébe nem kívánja a szomszédját. Ha például notórius hajnali fúrás-faragásról van szó és albérlők vagyunk, akkor persze könnyedén megszabadulhatunk a helyzettől. Persze egy új lakásba költözés esetén szintén ki vagyunk téve annak a rizikónak, hogy új szomszédunknak kalapács helyett rockbandája van. Ezen a pontos jön a családi ház!

Ha a lakás tulajdonosai vagyunk akkor sajnos nehezebb a “megszoksz vagy megszöksz!”  dilemmája. Az elviselhetetlen szomszédoktól persze egy újabb lakás szintén nem fog megmenteni, kivéve ha kertes házba költözünk.

Ha szeretjük jelenlegi otthonunkat és csak a szomszédot likvidálnánk, akkor érdemes elmélyedni a Polgári Törvénykönyv paragrafusai között. A társas együttélésre különféle jogi normák vonatkoznak, ezeknek megszegőjével szemben hivatalos úton is felléphetünk.

Általában három csoportra lehet osztani a zavararó jelenségeket: zajszennyezés, háziállat, a büdös.

Talán a legidegesítőbb mind közül a hangoskodás. A közgondolkodás szerint este 10 utáni indokolatlan zajongást nevezzük csedháborításnak. Valójában ez időponttól független, bármikor és bármilyen módon elkövethető és szabálysértés miatt a tettes pénzbüntetésre is ítélhető.

A társas együttélés szabályai szerint egy társasházban akkor lehet valakinek házikedvence, ha az a többi lakót nem zavarja. Szóval nem kell védtelennek éreznünk magunkat, ha a szomszéd pitbullja az egész gangot a territóriumának tekinti vagy a csivavák 0-24 csaholnak és kaparják az ajtót.

Gyakran jelent problémát, hogy a szomszéd cigifüstöt pöfékel a frissen mosott ruhákra, vagy pörköltszagra ébredünk, mert éjszaka még főzőcskézik egy cseppet. Abba ugyan nem szólhatunk bele, hogy ki mikor gyújt rá, de ha azt tapasztaljuk, hogy grillpartit rendez a szomszéd, akkor az már egy közös ügy. A társasházakban ugyanis tűzvédelmi okokból tilos a nyílt láng használata.

Ezeken kívül persze minden szomszédnak lehetnek olyan akciói, amik idilli életünket folyamatosan zátonyra sodorják. Ha végleg meg akarunk ettől az élethelyzettől szabadulni, akkor válasszuk a kertesházat!

A következő válogatásunkban biztosan talál magának stresszmentest otthont!

XII. kerületi villa:

1_31.jpg

Megnézem!

Rákoscsabai kétszintes ház 30 millió alatt:

2_27.jpg

Megnézem!

Vecsési csend és nyugalom:

3_27.jpg

Megnézem!

Budakalászi kétszintes ház:

4_24.jpg

Megnézem!

Címkék: budapest válogatás eladó családiház eladó ház eladó ingatlan otthontérkép 1 ingatlan válogatás