A tökéletes színű konyhabútor nyomában
2017.05.08. 16:26 I krakla

A tökéletes színű konyhabútor nyomában

Konyhabútort sajnos nem cserél évente az ember, éppen ezért mikor eljön az ideje a cserének, akár egy költözés vagy egy felújítás révén, akkor rengeteg időt és energiát feccölünk abba, hogy megtaláljuk a tökéletest. A konyhabútor megtervezésénél pedig az egyik legkardinálisabb kérdés a bútor színe, általában a trendek is erre vannak a legnagyobb hatással.

 Az örök klasszikus

A konyhában nem klasszikus kis fekete ruha van, hanem klasszikus fehér bútor. Az egyetlen szín, ami valószínűleg sosem megy ki a divatból. Kifejezetten előnyös, ha valakinek kicsi a konyhája vagy sötét, hiszen ez a szín kevésbé kelt zsúfoltság érzetet, másrészt egy szép tiszta, vakító fehér konyha, olyan mintha a mennyországban lennénk. Csak az az egy baj van, hogy ez az érzés nem tart sokáig: ha az ember nem profi szakács, vagy szuper precíz, akkor bizony elkerülhetetlen, hogy össze ne fröcskölje, vagy le ne cseppentse véletlenül egy kis bolognai szósszal, vagy pacalt pörkölttel a konyhabútort. Ha pedig a nagy főzés-sütés után nem vagyunk elég alaposak a károk feltakarításában, akkor könnyen lehet, hogy a tegnapi spenót főzelék is ott zöldell majd a szekrényajtón. Egy szó, mint száz egy 0/24-ben tisztán tartott fehér konyhabútor maga lehet a mennyország, de akár a heti menü étlapjaként is funkcionálhat.  

Egyszerű, de nagyszerű fehér konyhabútor egy 2. kerületi lakásban. Még több képért kattints a fotóra!

feher_kohyna.jpgfehet_konyha.PNGSzínekben pompázva

Annak ellenére, hogy a takarításba egy kicsit nagyobb energiát kell fektetni, a fehér bútor nagy előnye, hogy könnyen variálható, feldobható más színű csempével, konyhapulttal, kiegészítővel. De akár a bevállalósak választhatnak egyből színes konyhát is. A pasztell árnyalatok a fehérhez hasonlóan a letisztultságot sugallnak, valamint megőrzik a fehérnek azt az előnyét, hogy nem nyomják össze a teret. Mondjuk ki: a pasztell színek egész üde hatást keltenek! Még merészebb választás viszont egy piros vagy fekete konyhabútor (vagy akár ezeknek a kombinációja). Egy pár éve egyébként nagy divat volt a piros-fekete, még ma is a modernebb lakberendezési megoldások iránt érdeklődők előszeretettel választják ezt a kombót. Persze ezek sem rendelkeznek öntisztító rendszerrel, viszont kevésbé feltűnőek rajtuk a foltok.

Ebből nagy baj nem lehet

A fehér után, valószínűleg a szürke és fa színű konyhabútorok a legnépszerűbbek. A szürkét ugyan sokan unalmas megoldásnak tartják, mégis jó döntés lehet egy szürke bútor, hiszen nagyon könnyen variálható más színekkel, amivel akár egészen egyedivé is tudjuk tenni a konyhánkat. Aki pedig a természetesség híve, az ne is gondolkozzon másban, mint egy szép faerezetes konyhabútorban!

Mesés sötét fa színű konyhabútor, egy másfél szobás óbudai lakásból. Még több képért kattints a fotóra!4_25.jpgszurke.jpg

Képek forrása: otthonterkep.hu, pinterest.com

Címkék: design konyha lakberendezés konyhaszekrény konyhafelújítás 1 ingatlan válogatás