Nincs pénze nagy lakásra? Válassza a galériát!
2017.05.06. 06:15 I heveis

Nincs pénze nagy lakásra? Válassza a galériát!

Az egyetem ideje alatt lehet,  hogy még elég volt egy egyszobás garzon, ahol a nappali, a hálószoba és még az “étkező” is egy helyre sűrűsödött. De ha már ciki a szétdobált koszos bugyik látványát megosztani vendégeinkkel, vagy egyszerűen szeretnénk nagyobb életteret magunknak, ámde nincs pénzünk nagyobb lakás vásárlására, akkor kiváló megoldás lehet a galéria.

Ugyan viszonylag alacsony költségen nyerünk egy újabb lakóteret, de azért ennyire nem rózsaszín a helyzet, mivel mondjuk ki azért az árnyoldalakkal is számolnunk kell. Nézzük a pro és kontra érveket: 

Pro:

1. Viszonylag alacsony ráfordítással megduplázhatjuk a szoba hasznos területét.

2. A hidegebb hónapokban alig kell fűtenünk, de mégis meleg lesz fent. Ami szintén csökkenti a költségeinket, hiszen nem kell egy újabb szobát felfűteni.

3. A háziállat nem tud felmenni, így legalább a lakás egy része mentesül az elhullajtott szőrtől.

4. Ha vendégünk van, akkor nem kell a hálószobánkba invitálni egyből, hanem kényelmesen le lehet ültetni a nappaliban.

5. Ha több szobás lakásról beszélünk, akkor a galéria alatt akár gardróbot is beépíthetünk, ami szintén segíti a helytakarékosságot, így lehet egy saját bejáratú kis öltözőfülkénk is. Nincs szükség többé szekrényekre, így a lakás többi része sokkal szellősebb lehet.

Kontra:

1. Mivel a meleg levegő felfelé áramlik, ezért a nyári hőség a galérián kifejezetten afrikai állapotot eredményez, amiben szinte lehetetlen aludni. Ugyanakkor, mivel lefogja a meleget, télen a lenti részben meg lehet majd fagyni.

2. A galéria minimum ketté osztja a belmagasságot, tehát még egy nagy belamagsságú lakásból is nehezen lehet valós állógalériát varázsolni. Aki magasabb, mint 175 cm, ne is álmodjon arról, hogy soha nem veri be a fejét a plafonba.

3. Minden fentről száll le, tehát a por, a szösz, így a nappali részt sokkal többször kell majd takarítani, mint alapesetben kellene.

4. A lépcső gyakran túl meredek, így könnyedén megcsúszhat és leeshet az ember. Vagy ha ez nem is történik meg, akkoris mindig másznia kell, ami egy tálcával a kezünkben már nem túl egyszerű feladat.

5. Nehéz szellőztetni. Szinte külön szobánk lesz, ám mégsem lesz benne ablak, így a friss levegőt elégnehéz lesz felcsalogatni.

A következő összeállításunkból könnyedén talál magának olyan lakást, ahol már a beépítéssel sem kell bajlódni, csak élvezni, hogy fele annyit kell kifizetni a négyzetméterárra!

Szinte 4 szoba:

garay.jpg

 Megnézem!

Újlipóti garzon:u_jlipo_t.jpgMegnézem!

Kompakt kis lakás az Üllőin:

u_llo_i.jpg

Megnézem!

Irány a VI. kerület:

dessewffy.jpg

Megnézem!

Újpesti hangulatos garzon:

dessewff.jpg

Megnézem!

További galériás lakásokat itt találhat!

Címkék: budapest galéria válogatás eladó lakás olcsó lakás otthontérkép CSOK