Adyliget lehet az új sztár
Négyzetméter
2017.04.29. 15:34 I galerika

Adyliget lehet az új sztár

Mindenki tudja, hogy egy rehabilitáció előtt álló környéken ingatlant vásárolni, a lehető legjobb befektetés. Márpedig a közeljövőben összesen 32 közterület fog megújulni Budapesten, így gyakorlatilag minden kerületben lesz olyan környék, ahol érdemes már most lakásra vadászni. Mi Adyligetre szavazunk a II. kerületben, ez lehet az új (régi-új) sztár.

Újonnan indult sorozatunk első részében az I. kerületben megvalósuló fejlesztéseket vettük sorra, most pedig lássuk mi várható a II. kerületben!

fejlesztesek-2ker1.jpg

Megújulnak a játszóterek és a sportpálya Adyligeten!

Szerencsés helyzetben van a II. kerület, hiszen itt átlagon felüli a zöld területek aránya, elég csak Hárshegy, Nyék, Szépvölgy hatalmas zöld területeire gondolnunk, de a sűrűbben beépített Adyliget 13 ezer négyzetméteres Adyliget parkja sem elhanyagolható. Ebben a kirándulók és helyiek által is kedvelt parkban, azonban a sportpálya és a játszóterek is felújításra szorulnak, és mindezt természetközeli eszközökkel kívánja a II. kerületi Önkormányzat megvalósítani.

fejlesztesek-2ker2.jpg

Erre nyújtották be pályázatukat, melyben a meglévő sportpálya felújítását és átalakítását, egy rollerező-görkorcsolyázó pálya létrehozását, több korosztály számára használható játszóterek kialakítását, egy közösségi központként funkcionáló pavilon létesítését, egy fitness elemekkel kiegészített futóút építését, piknikező-grillező helyek kialakítását, közösségi bútorok kihelyezését, egy tanösvény létesítését és egy kültéri illemhely kialakítását tűzték ki célul.

A fejlesztés megvalósítására összesen 254 millió forintra pályáztak, a fővárosi közgyűlés azonban csak 235 millió forintot ítélt a projektnek. A futóút és a tanösvény létesítését ugyanis a forgalmas Nagykovácsi út közelsége miatt elvetették, valamint a közösségi központként funkcionáló pavilon sem kapott szabad utat, bár nem tudni, ez utóbbit, miért tartották szükségtelennek a pályázat elbírálói.

Az Adyliget park tehát hamarosan egy szebb, korszerűbb, rendezettebb külsőt kap, így környéke még népszerűbbé válhat a kisgyermekes családok körében, de nézzük, milyen befektetésre alkalmas lakóingatlanok várják most vásárlóikat.

Az egykor Nagykovácsihoz tartozó Adyliget mindig is családi házas övezet volt és most is elsősorban családi házakat találunk a környéken, melyeknek túlnyomó része, hatalmas alapterülettel rendelkezik, és sok közülük luxus színvonalat képvisel, de elvétve társasházi lakásokat is találhat, aki itt keresgél.

Ennek megfelelően az árak is az egekben vannak a környéken, így inkább a tehetősebb befektetők találhatják meg itt számításaikat. Találunk azért a környék áraihoz képest kicsit kedvezőbb árú ingatlanokat is, mint például ez a Homokóra utcai családi ház, mely egy kicsit messzebb esik ugyan a parktól, de erdő közelében van, és gyönyörű, parkosított kert tartozik hozzá, a budai hegyekre nyíló panorámáról már nem is beszélve.

fejlesztesek-2ker3.JPG

Még több képért kattints a fotóra!

De érdemes megfontolni ennek a 2001-ben felújított családi háznak a megvásárlását is, mely szintén távolabb van ugyan a parktól, de az átlagosnál kedvezőbb áron kínálják és belső úszómedencével rendelkező wellness részleg is tartozik hozzá.

fejlesztesek-2ker5.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

Aki pedig tényleg közvetlenül a park közelében keres lakást, annak remek befektetés lehet ez a társasházi lakás a Feketerigó utcában, melyet ugyan kicsivel az átlagár felett kínálnak, de cserébe egy 2001-ben épült, azonnal költözhető lakást kaphat.

fejlesztesek-2ker6.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

Aki pedig megengedheti magának, hogy luxusingatlanba fektesse pénzét, az ebben a 2014-ben felújított, 3 szintes családi házban találhatja meg a számítását. Különösen, hogy az ingatlanban egy kétszobás vendéglakás is kialakításra került.

fejlesztesek-2ker7.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

 

 

Ingatlanba fektetnél? Ezeket ajánljuk (X)

Címkék: befektetés fejlesztések játszótér park családi ház lakásvásárlás lakáskiadás eladó ház sportpálya zöldövezet városrehabilitáció eladó ingatlan négyzetméter eladó lakás II. kerület luxuslakás Adyliget