Odvas fa helyett költözzön rönkházba!
2017.04.24. 06:15 I heveis

Odvas fa helyett költözzön rönkházba!

Akiben benne ragadt a nosztalgikus életérzés, hogy milyen jó is lenne a természet lágy ölén, a számítógépek, folyamatosan villogó bejövő és megválaszolásra váró üzenetek elől azonnal elszaladni és inkább bebújni egy odvas fába, annak a legjobb megoldás lehet, ha rönkházban költözik!

Időről-időre hallunk olyanokról, akik a természetbe menekülnek vissza a város zaja elől. Nem egyértelmű, hogy a civilizációt utasítják-e el teljes mértékig, vagy csak a természet közelségére vágynak. Minden esetre abban biztosak lehetünk, hogy ez a fajta életforma teljesen másfajta felkészültséget kíván mind fizikai, mind érzelmi és mentális szempontból. Ha belegondolok, hogy minden reggel meg kellene fejnem Rézi tehenet egy erdőszéli caffé lattéért, hát egyből elbizonytalanodom.

pexels-photo.jpg

Fő a természetesség

Kutatások igazolják, hogy a tömör fa illata és színe nyugalommal tölti el az embert. Mivel a fa organikus anyag, ezért pórusain keresztül természetes szellőzést biztosít a háznak. Ugyan nagy valószínűséggel nem a lakótelep szélén fogunk bele a rönkházépítésbe, de még egy zöldterületen is szükség van a levegőből származó káros anyagok kiszűrésére. A fa képes megkötni felületén a mérgezőanyagokat, miközben természetes víztartalmával gondoskodik a levegő kellemes nedvességtartalmáról.

Energiatakarékosság

Mivel a rönkfalak felülete formájukból adódóan 30-40%-al nagyobb - egy átlagos házéhoz képest, ahol sík falak vannak - sokkal nagyobb a hővisszaverő képessége. Ez számunkra nem jelent mást, mint az energiatakarékosság és a környezetbarát otthon lehetőségét. Bár Magyarországon még kevésbé elterjedt ez a típusú ház, a szésőséges időjárású helyeken, mint például Kanada, Oroszország, Skandinávia egy nagyon közkedvelt lakóház típus. Ebből egyértelműen következik, hogy mennyire időtálló és jóminőségű a rönkfából épült ház. A rönkházak alapanyaga itthon általában Finnországból vagy Szibériából importált fenyőből van, melyet speciális szakértelemmel védnek a fizikai és kémiai behatásoktól illetve tűzvédelmi szempontból is.

Bár egy rönkházat fel lehet húzni pár hónap alatt, akik ennek ellenére nem akarnak építkezésbe bonyolódni összeválogattunk pár olyan eladó rönkházat, melyben rátalálhatnak a reneszánsz életérzésre:

 

Rózsadombi fakázikó igényeseknek

ro_zsadomb_otthonte_rke_p.jpg

Bővebb infóért kattintson a képre!

4+2 szobás mesebeli házikó Rákoscsabán

re_koscsaba_otthonte_rke_p.jpg

 

Bővebb infóért kattintson a képre!

Börzsönyi nyugalom “csokosoknak”

pero_csere_ny_otthonte_rke_p.jpg

Bővebb infóért kattintson a képre! 

Pilisszentlászlói hacienda

pilisszentla_szlo_otthonte_rke_p.jpg

Bővebb infóért kattintson a képre!

 

Címkék: fa vidék rönkház környezetbarát rönk energiatakarékosság eladó ház Budapest 1 ingatlan válogatás