Nincs még éjjeliszekrényed? Van, csak még nem néztél körül a lakásban!
Home dekor
2017.04.21. 06:49 I galerika

Nincs még éjjeliszekrényed? Van, csak még nem néztél körül a lakásban!

Mikor valaki megveszi élete első lakását, nem sok pénze marad arra, hogy berendezze, így igyekszik az elején a legalapvetőbb bútorokat megvásárolni. Aztán ahogy telik-múlik az idő egyre több hasznos és haszontalan bútor lesz a lakásban, de vannak mostohagyerekek, akikre valahogy sosem kerül sor. Az éjjeliszekrény tipikusan ilyen bútordarab, nem számít nélkülözhetetlennek, és mivel a hálószobában a helye, nem nagyon tűnik fel senkinek, hogy még nincs. Vagy mégis van? Nézz körül a lakásban! Mutatjuk, mennyi minden funkcionálhat éjjeliszekrényként!

ejjeliszekreny1.jpg

Kép forrása: decoist.com

Könyvespolc

Egy éjjeliszekrényen többek között könyveket is tartunk, így egy könyvespolc is ideális lehet éjjeliszekrénynek. Különösen akkor, ha minden oldalán nyitott, így az ágyból is könnyen elérhetjük, amire szükségünk van, és egy olvasólámpát is elhelyezhetünk rajta, aminek a vezetékét könnyen elvezethetjük hátul, ahogyan ennek a soproni családi háznak a gyerekszobájában is tették.

ejjeliszekreny2.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

Szerszámos szekrény

A legjobb a szerszámos szekrényekben, hogy élénk színűek, és fényes felületűek, így remekül mutatnak éjjeliszekrényként egy modern, minimalista hálószobában. Ráadásul a magasságuk is ideális egy olvasólámpához, és rengeteg tárolóhely van bennük.

ejjeliszekreny3.jpg

Kép forrása: pinterest.com

Íróasztal vagy fésülködőasztal

Egy íróasztal vagy egy fésülködőasztal voltaképpen olyan, mint egy éjjeliszekrény, csak szélesebb és magasabb. Remekül elfér rajta egy olvasólámpa, könyvek, és minden egyéb, amit egyébként az éjjeliszekrényen tárolnánk. És ha egy széket is alátolunk, eredeti funkcióját is betöltheti, ahogyan ebben a VI. kerületi lakásban is.

ejjeliszekreny6.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

Komód

Általában minden hálószobában van egy komód, és ha az ágy mellé tesszük, akkor éjjeliszekrénynek is használhatjuk. Egy dologra azért ügyeljünk: ha íróasztalt, fésülködőasztalt vagy komódot használunk éjjeliszekrényként az ágy egyik oldalán, akkor ezt ellensúlyozzuk egy hasonló méretű bútordarabbal a másik oldalon is. Az íróasztal-komód kombináció például remek párosítás lehet, ahogy az az alábbi képen is látszik.

ejjeliszekreny4.jpg

Kép forrása: decorpad.com

Szék

Igen, elérkeztünk ahhoz a bútordarabhoz, amit meglepően sokan használnak éjjeliszekrényként, de legtöbbször csak ruhák landolnak rajtuk. Pedig egy kárpit nélküli széken remekül mutat egy olvasólámpa néhány könyvvel, egy kárpitozott székre pedig tehetünk tálcát, hogy egyenletesebb felületet kapjunk, és erre pakoljunk.

ejjeliszekreny5.jpg

Kép forrása: contemporist.com

Lebegő polcok

Ha kevés az ágy melletti hely, és amúgy is a minimalizmus híve vagy, akkor egy lebegőpolc remek megoldás lehet. Ha ezt a megoldást választod, az ágy mindkét oldalán helyezz el egyet-egyet a matrac magasságában. Így az olvasólámpád is pont megfelelő magasságban lesz.

ejjeliszekreny7.jpg

Kép forrása: pienthesky.blogspot.hu

Fellépők

Fellépőt általában azért vásárolunk, mert szükségünk van rá, azonban ha van egy régi kiszuperált darabod, még remek éjjeliszekrényt varázsolhatsz belőle. Ahhoz persze nem elég magas, hogy egy olvasólámpát is rátegyél, így ez esetben lámpából válaszd inkább a falra szerelhető, esetleg a csíptethető változatot.

ejjeliszekreny8.jpg

Kép forrása: ikea.com

Bőröndök és utazóládák

Néhány régi bőrönd egymásra pakolva remek éjjeliszekrény lehet, ráadásul a belsejükbe is pakolhatunk olyan dolgokat, amiket ritkán használunk. Ugyanez igaz a nagy utazóládákra, amik most reneszánszukat élik, így az üzletekben csak nagyon drágán juthatunk hozzájuk. Ezért szerencsésnek mondhatják magukat, akiknek van egy régi darab a padlásukon, vagy ráakadnak egyre fillérekért a bolhapiacon.

ejjeliszekreny9.jpg

Kép forrása: hometalk.com

Ottomán

Az ottomán nagy visszatérő volt az elmúlt években, és igen, még éjjeliszekrénynek is használható. Mivel ma már sokféle anyagból, sokféle színben és stílusban gyártják, bármilyen otthonban remek kiegészítő darab lehet.

ejjeliszekreny10.jpg

Kép forrása: mystylevita.com

+1 tipp

Ha a lakásban található dolgokból varázsolsz éjjeliszekrényt, nem valószínű, hogy az ágy mindkét oldalára találsz két egyforma méretű darabot. Nem kötelező azonban a szimmetriára törekedni. Ha mindkét oldalon egyforma magasságban helyezed el az olvasólámpát, harmonikus lesz az összkép a szobában.

 

 

Nagyszerű ingatlanok a belvárosban (X)

Címkék: design szék lakberendezés íróasztal komód fellépő éjjeliszekrény ottomán fésülködőasztal home dekor lebegő polc