Felejtsd el a fehéret! Így is világosabb lehet a lakás
Home dekor
2017.04.16. 10:24 I galerika

Felejtsd el a fehéret! Így is világosabb lehet a lakás

Unásig hallgattuk már, hogy ha egy helyiség sötét vagy kicsi, akkor használjunk fehéret. Egy kicsi szoba valóban tágasabbnak tűnik fehérben, ha elegendő természetes fény világítja meg, de egy sötét szobában a fehér falak akár szürkének is látszódhatnak, ilyenkor érdemes a meleg árnyalatokhoz fordulnunk.

Tágasnak tűnő kis lakás a VI. kerületben

felejtsd-el-a-feheret1.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

A festékek krémje

A krémszín mindössze egy vagy két árnyalattal sötétebb, mint a fehér, mégis melegséggel tölt el, és világosabbá tesz bármely helyiséget. Ráadásul mélyebb tónusú natúr fa bútorokkal is remekül mutat.

felejtsd-el-a-feheret4.jpg 

Kép forrása: hgtvhome.com

A napfényes sárga

Mi is tehetne világosabbá és tágasabbá egy szobát, mint a nap melegét idéző sárga. Valószínűleg ez az egyik legkedveltebb szín, hiszen általa még a legsötétebb szobába is napsütést varázsolhatunk.

Dobd fel rózsaszínnel

Egy másik meleg szín, ami ragyogóvá teheti otthonodat. Remekül néz ki natúr színű fa bútorokkal, de a fehér bútorok is tökéletes kiegészítői. Nemcsak nagyobbnak és tágasabbnak, de otthonosabbnak is tűnik tőle bármelyik helyiség.

felejtsd-el-a-feheret5.jpg

Kép forrása: freshome.com

Tavaszi zsongás

A kellemes halványzöld árnyalatok mindig a tavaszt és ezáltal a napsütést idézik fel számunkra. Így ugyanolyan hatásuk van, mint a sárgának, és akárcsak a rózsaszín natúr színű vagy hófehér bútorokkal mutatnak igazán. Erre jó példa ennek a kőbányai lakásnak az egyik szobája.

felejtsd-el-a-feheret2.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

Az élénk színek varázsa

Érdekes, de ha egy helyiség nagyobbá vagy világosabbá tételéről van szó, mindenki a pasztellszíneket választja. Pedig az olyan élénk színek, mint a narancssárga vagy a türkiz is ragyogóvá tehetik a legkisebb, legsötétebb helyiségeket, különösen, ha megfelelően vannak megvilágítva.

felejtsd-el-a-feheret6.jpg 

Kép forrása: pinterest.com

Ki mondta, hogy a szürke sötétít?

Míg a fehér fal egy sötét szobában szürkének hathat, addig vannak a szürkének olyan árnyalatai, amelyek más pasztellszínekhez hasonlóan tágasabbá és világosabbá teszik a helyiséget. Erre jó példa ez a II. kerületi lakás, ahol az összes helyiségben remekül játszottak a szürke és a fehér árnyalataival, így el sem hinnénk, hogy a lakás mindössze 47 négyzetméteres és kétszobás. De a sárgára festett gyerekszoba is telitalálat.

felejtsd-el-a-feheret3.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

 

 

Nagyszerű ingatlanok a belvárosban (X)

Címkék: fehér színek sötét festés világos lakásfestés kis lakás élénk színek pasztellszínek home dekor nagy lakás meleg árnyalatok