Gyöngyszemek "potom áron" a Parlament környékén
ELADÓ/KIADÓ
2017.03.30. 13:27 I TothGeza78

Gyöngyszemek "potom áron" a Parlament környékén

A Margit hídtól a belváros felé, a folyóparthoz közel már csodaszámba megy a 30 millió alatt lakás. Akkor is közel ennyi egy otthon, ha mindössze egyetlen szobája van! Nézzük, milyen gyöngyszemeket találtunk a Parlament környékén.

Cikksorozatunkban eljutottunk a Margit híd északi oldaláig, az igazán különleges hangulatú Szent István parkkal bezárólag feltérképeztük az eladó ingatlanokat. Utunkat folytatva a Szent István körút túloldalán, a Belváros szintén egy különleges pontjához érünk, a Jászai Mari tér környékére. Itt látványosan kicsi a választék lakóingatlanokból, hiszen ezen a szakaszon sok középület található, például az Országgyűlés irodaháza, illetve a Parlament is. Közvetlen vízre néző lakás, ha van is itt, nem, vagy igen ritkán jut el a hirdetési oldalakra. Kézen-közön is csillagászati áron cserél gazdát a néhány ház évi egy-két piacra kerülő lakása.

A környéken így az újabb „ingatlan hadjáratunkat” a Falk Miksa utcában kezdjük, ahol szinte minden egyes ház patinás, ezek jellemzően a múlt században épültek és szinte kizárólag nagy alapterületű, egyedi hangulatú polgári lakásokat rejtenek. Ha a parton kevés is van, errefelé viszonylag sok eladó lakást találunk, a választék azonban elég vegyes. Érdekes, hogy így is akad néhány lakás, amelynek van némi panorámája a Dunára, illetve a budai hegyekre. Ezek egyike, amely a lakóház legfelső szintjén található és tetőterasszal rendelkezik. Itt a szobákból a Parlamentet is láthatjuk. A lakás belső két szintes, 228 négyzetméteres, 6 szobával rendelkezik és az irányára pedig „potom” 220 millió forint!

haloszoba_parlament1.png

Aztán ugyanezen a patinás környéken találkozhatunk relatíve „olcsó” 29 négyzetméteres garzonlakással is, egy szintén szép régi épület második emeletén. A lakásnak egyáltalán nincs panorámája a Dunára vagy a hegyekre, de befektetésnek kiváló, hiszen ezen a környéken akár külföldi turistáknak is bármikor könnyen kiadható. Az egy szobás garzonlakás ára azonban nem kevesebb, mint 27 millió forint. Sok turistát kell tehát fognunk, mire megtérül egy ilyen kaland...

A Markó utcában, közel a rakparthoz – tehát az elhelyezkedése kimagasló – találunk még olyan körfolyosós házakat, amelynek lakása teljesen udvarra néz: mind a bejárata, mind az ablakai. Tágas, 71 nm-es lakás, amelynek ára rendkívül kedvező (42,5 millió forint). Ám a látszólag jó ár csakis amiatt lehet, hogy nincs utcára kilátása, illetve a lakás egy szobája egyenesen egy tűzfalra néz.

marko_utca_lakas1.png
Kirándulásunkat tovább folytatva, ismét egy garzonba bukkanhatunk a Parlament túloldalán, a Lánchíd felé, a Garibaldi utcában. Az apró lakás 27 nm-es, igényesen felújított, az iciri-piciri fürdőszobában még egy sarokkád is elfért valahogyan. Az eléggé „kevés napot látó” földszinten található lakásról van szó, ehhez képest brutális áron, majdnem 27,7 millióért. A kis ottthon talán egyetlen előnye, hogy gyönyörű régi épületben van és a Parlament szomszédságában. Még utcai kilátást sem kapunk.

Szintén a Lánchíd felé haladva, a Zoltán utcában, a Szabadság térnél, csodálatos zöldövezeti környezetben, mégis a város közepén kínálja magát egy nagypolgári lakás négy szobával. A hatalmas szobák az utcára néznek, szemben egy gyönyörű múlt századi épülettel. Szerintem külföldi befektetőknek kihagyhatatlan ajánlat. A lakás teljesen világos, hatalmas ablakokkal és berendezése is korhű, egyedi, múlt századot idéző bútorokkal. Ezt a 163 nm-es ingatlant „szerény összegért” 168 millióért birtokba is vehetjük. Vagy talán alkudhatunk is valamennyit.

zoltan_utca_tagas_lakas1.png
Kicsit tovább haladva, a Széchenyi rakparttal párhuzamos Akadémia utcában találhatunk egy 40 nm-es, 1+1 fél szobás gyöngyszemet. A pici lakás belső építész által tervezett, a lakás adottságait maximálisan kihasználták. A környéken diplomáciai épületek is vannak, valamint közel a Duna és a Szabadság tér is, így kiadási szempontból tökéletes. Két nagy hátránya, egy, hogy még utcai kilátása sincs kettő: az ára. Ez 51 millió forint!

akademia_pici_luxus1.png

Összességében a Margit hídtól a Lánchídig tartó szakaszon olyan eladó ingatlanokat láthatunk, garzontól a luxusig, amelyek többségében – néhány kivételtől eltekintve – a rakpartra merőleges utcákban találhatóak és nincs közvetlen panorámájuk a Dunára, illetve a budai hegyekre, mégis az elhelyezkedésükből eredően, mélyen a pénztárcánkba kell nyúlnunk, ha itt szeretnénk megcsípni egy kedves otthont vagy egy jó befektetést. Az árak itt már-már a nyugati nagyvárosok árszintjeit közelítik!

Címkék: exkluzív kiadó eladó panoráma elegáns rakpart gyöngyszem patinás garzon Lánchíd Margit híd Duna Parlament Szabadság tér Dunapart Markó utca tágas lakás pesti lakások széchenyi rakpart Zoltán utca Garibaldi utca igényes lakások befektetés lakások