Otthontérkép blog

Csodát tehet egy szarvasagancs a lakásban
2017.03.21. 15:31 I MeNa

Csodát tehet egy szarvasagancs a lakásban

Messze még az igazán jó idő. Sebaj, bent is van mit tenni. Mit szólna egy kis festéshez? Korábbi e témában írt posztjainkat megtoldjuk egy újabb, praktikus leírással. Most egy szarvasagancs felújítása a tét.

Varga Judit, a juditu.hu gazdája szorgalmasan nézi az otthontérkép.hu-t is, sőt, még saját lakását is itt adta el a minap. Egymás után adja az ötleteket, amik rém egyszerűek, a csatolt fotók meg jól illusztrálják a lényeget, úgyhogy nézzük is meg a legfrissebb ajánlását. 

"Mi van akkor, ha a rossz idő ellenére mégis égető fontosságú valamit lefestenünk? Nyilván ilyenkor jön a garázsban, sufniban történő munkálkodás, már akinek van. De mi van, ha nincs? És mi a helyzet pl. akkor, ha egy olyan tárgyunk van (mondjuk egy fém asztalka vagy fogas), amit pikk-pakk le lehetne fújni sprayfestékkel, ha nem lenne ilyen rossz idő? A hideg, nedves levegő ugyanis a festék száradásának sem ideális, mert foltosodhat, de sprayfestékkel lakásban fújkálni sem célszerű… Ilyenkor lehet megoldás a vízzel hígítható festék, aminek a szaga is jóval enyhébb, mint mondjuk az oldószeres társaiknak, így beltéren megfelelő szellőztetés mellett kényelmesen lehet velük dolgozni.

__CSC0276

Nos, a helyzet az, hogy már hónapok óta tárolok a dobogóm alatt egy fém, agancs formájú fogast (Ikeás), hogy majd egyszer átfestem fehérre, mert a púder színű falamon, sokkal jobban el tudnám képzelni, mint ezt a sötétszürke árnyalatot. Persze, mikor jut eszembe, hogy nekiessek? Naná, hogy most! Hogy jól ráakaszthassam a kedvenc őszi kalapomat. Nem túl nagy projekt, tudom, de ennyi most pont elég is nekem, hogy végre kicsit itthon is szépüljenek a dolgok a sok egyéb munka mellett. Így tehát a beltéren való festegetést és ehhez a Polifarbe vízzel higítható festékét választottam. (Eladó ingatlanok csinosításához is hasznos lehet, ha a lakás néhány részletét megújítjuk - a szerk.) Fémre és fára is alkalmazható, megfelelően vékony szálú, sűrű ecsettel lehet felvinni a felületre, de tárgytól függően hengerelni is lehet.

__CSC0280

Azt nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy a festendő tárgy mindig legyen tökéletesen por- és zsírmentes, semmilyen egyéb szennyeződés ne legyen rajta. Ha nem dekorációs tárgyról van szó, hanem olyan bútorról (pl. szék), amit napi rendszerességgel használunk/koptatunk, vagy kültéri elemről (ablak, bútor, kerítés, esőcsatorna stb.) akkor mindenképpen kell alá a megfelelő alapozás is.

Ha sötét színt festünk világosra, pláne, ha fehérre, általában kell a 3 vagy akár a 4 réteg is. Én kétszer festettem át az agancsot, kivárva közte a 24 órás száradási időt – ami mondjuk oldószeres esetén is pont ennyi -, és meg kell állapítanom, hogy ez a festék remek fedőképességű.

__CSC0299

A púder színű falam egyébként Poli-Farbe Platinum Árvalányhaj színe, amit most arany nyilacskás Maalmi matricákkal dobtam fel! 

__CSC0313

Szóval ennyi, ugye nem is olyan bonyolult. Lehet próbálkozni! 

Küldjetek hasonló akciókról posztot, hogy mások is örülhessenek. Kommentelők se kíméljenek, akárcsak eddig.

Címkék: fogas lakberendezés falfestés előszoba díszítés szarvasagancs sötét színek a lakásban

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonterkep.blog.hu/api/trackback/id/tr412345629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása