Dübörögnek a lakásépítések: hajsza indul a legjobb otthonokért
2017.03.20. 09:36 I MeNa

Dübörögnek a lakásépítések: hajsza indul a legjobb otthonokért

A 2016-os év a lakáspiaci fordulat éve volt, és várhatóan idén tovább erősödnek a kedvező tendenciák. Elindult a lakásépítési boom, a bérek emelkedése és az alacsony hitelkamatok miatt pedig egyre többen gondolkodnak lakásvásárláson, nemcsak befektetési célra, hanem saját használatra is. A LAKÁS 2017 kiállítás erre a felfokozott ingatlanpiaci helyzetre ad választ: a rendezvényen új lakások ezrei közül válogathatnak az érdeklődők.

Tavaly mintegy 10 ezer új lakás épült, 31 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A kiadott lakásépítési engedélyek és az új lakások építésére vonatkozó egyszerű bejelentések száma pedig meghaladta a 30 ezret. Az alacsony hitelkamatok, a CSOK és a lakásépítés áfájának csökkentése miatt az ingatlanfejlesztők is egyre optimistábbak. Ezek hatására számos új projekt indult és indul be, ami azt jelenti, hogy igazi lakásépítési boomról beszélhetünk most Magyarországon.

1_20.jpg

Ez a felfokozott lakáspiaci helyzet hívta életre Magyarország ingatlanpiaci kiállítását és vásárát. A Portfolio Csoport által szervezett LAKÁS 2017 kiállításon március 24 és 26 között a Millenárison 70-nél is több kiállítóval találkozhatnak a látogatók. A megfizethető kategóriába tartozó lakásprojektek gazdái is jelen lesznek, mint a Metrodom Park, a Lőportár utcai társasház projekt vagy a City Home, illetve olyan exkluzív fejlesztéseké is, mint a Klauzál Residence, a Csillaghegy Residence és Rokolya Residence. Több ezer ingatlanból válogathatnak a vásárlók a péntekről vasárnapig tartó kiállításon, ahova A BELÉPÉS INGYENES.

Megtorpan a lakásárak növekedése 2017-ben?

Az ingatlanpiaci fordulat óta a belváros közeli üres telkek fokozatosan épülnek be, némelyik fejlesztő akár párhuzamosan több projektet is indít. Az előrejelzések szerint nem csak a befektetők fognak vásárolni, hanem azok is, akik saját használatra vesznek új ingatlant – ez pedig tovább erősítheti a fejlesztések iránti igényt. A kereslet növekedése a lakásárak emelkedését eredményezte, ami 2017-ben is folytatódik, de az előző évekhez képest kisebb mértékű árnövekedésére lehet számítani.

A LAKÁS 2017 a Millenárison ismét egy tető alá hozza az ingatlanfejlesztőket, lakásközvetítő hálózatokat, bankokat, lakástakarék-pénztárakat és biztosítókat. A már konkrét szándékkal rendelkezők mellett azokat is várják a szervezők, akik a közeljövőben vagy középtávon gondolkodnak lakásvásárláson, lakáseladáson, lakáshasznosításon vagy éppen előnytelen hiteleik kiváltásán. A több ezer eladó lakás mellett a műszaki és esztétikai fejlesztésen gondolkodókat olyan cégek ajánlatai, akciói, tanácsadói várják, akik lakásfelújításban- és modernizálásban nyújtanak segítséget.

 

Címkék: lakáshitel lakásfelújítás CSOK lakás 2017 eladó lakások Buda eladó lakások Pest