Baráti áron is van jó lakás a pesti Duna-szakaszon
ELADÓ/KIADÓ
2017.03.18. 11:50 I TothGeza78

Baráti áron is van jó lakás a pesti Duna-szakaszon

Az Árpád híd pesti hídfőjénél és annak környékén található lakások vegyes képet mutatnak, találhatunk itt luxus kivitelű, nemrég épült téglaházakban elhelyezkedő, illetve panellakásokat is. A négyzetméter árakat jelentős mértékben befolyásolja persze a Dunára nyíló, minimális panoráma is. De ha nem is néz a vízre, akkor is 20 millió forint körül van már egy 1,5 szobás panel is.

Mint egy korábbi cikkünkben már láttuk, a választék az újszerű Marina parti lakónegyedben és annak közvetlen környékén nem kicsi ugyan, de többségében még csak épülő új lakások vannak, az újszerű használtak pedig csak akkor megfizethetők, ha azok nem a vízre néznek. Vízre néző lakás a Marinán 30 millió alatt csak ritkán van, az is általában egy szobás, esetleg – kicsivel 30 millió felett – egy plusz hálófülke akad benne, illetve 25 millió egy belső kertre néző egyszobás lakás is. Tehát 20 milliós lakások a Marina parton nem akadnak, a négyzetméterárak pedig a kertre (és nem vízre) néző otthonok esetén is 500-600 ezer forint körül kezdődnek!

A környék kisebb pénzű szerelmeseinek azonban lehet megoldás. Egy kis kompromisszummal választhatjuk az új házakhoz viszonylag közel eső, még jobb közlekedésnél is lévő, Árpád híd pesti hídfője környékén – attól északra és délre – található, Vizafogó lakótelepet. Ám itt túl sok eladó lakás nincsen, amelyik a vízre nézne, így ezek beazonosításához nem árt térképes ingatlanhirdetési oldalakat felkeresni.

A Vizafogó lakótelep teljes választéka itt tekinthető meg.

A lakótelepen akad olyan kis lakás, amelynek ablakai a budai hegyekre panorámásak, és a Dagály strand fái mögött már a Duna folyik, így egy kis szakaszon a vízre rá lehet látni. Ez persze nem „full panoráma”, ráadásul a lakás nem a csilli-villi Marinán, hanem tíz emeletes szalagházban található. Négyzetméter ára azonban viszonylag baráti, 400 ezer forintba kerül.

tizemeletes_szoba.jpg


Ugyanakkor választhatunk újszerű, téglaházban lévő (2000-es évek végén épült), alacsony rezsijű, napfényes lakást is, amelynek ugyan nincs Dunára kilátása, de a közlekedése kiváló. Ezt 600-700 ezer forintos négyzetméteráron vásárolhatjuk meg.

tegla_vizafogo.jpg

Aki a luxust keresi, annak fel kell készülnie arra, hogy a Marinánál is drágább lehet az új építésű luxuslakás. Érdemes egy pillantást vetni erre a 159 négyzetméteres, hatalmas teraszokkal körülvett tetőtéri penthouse csodára, amely még meg sem épült, de nem kevesebb, mint 154 millió forintba kerül.

A Népfürdő utcában egy igazán hosszú ház néz a Dunára, de e szalagépület kilátásának nagy részét néhány éve az Erste magas házai (ami valójában egy, csak kettőnek látszik) takarják el. Így itt nem könnyű olyan lakásra lelni, ahonnan úgy látszik a víz, hogy közben az Árpád hídra le- és felhajtó autó és teherautó áradat éjjel nappali suhogása, dübörgése és szirénázása ne legyen jól hallható, ha ablakot nyitunk.

A modern nyílászáró és a légkondi persze jó megoldás, csakhogy a külső körút éjjel-nappal zajos, non-stop megy ott a nem is kicsi forgalom. Így tehát egy hűvös nyári éjen sem igazán tudjuk nyitva hagyni az ablakot az úthoz közeli lakásokban. A lakások többsége persze nem vízre néz. Ám ami csendes parkra nyílik, az sem olcsó, ahogy ez a 26,6 milliós, 61 négyzetméteres, harmadik emeleti tömblakás sem. Legalább ennyiért már szépen fel van újítva.

nepfurdo_lakas.jpg

Van a fentihez hasonló lakás drágábban is, méghozzá 31 millió forintos kínálati áron.

 

Címkék: dunaparti lakások eladó lakások Dunapart eladó lakások Marina part eladó lakások Vizafogó eladó lakások Árpád hídnál