Ezért kell most az IKEA-ba menni
2017.03.15. 19:09 I Otthon

Ezért kell most az IKEA-ba menni

Februártól itthon is elérhető a két új IKEA kollekció, a SPRIDD és az IKEA PS 2017, most még jó áron meg lehet vásárolni az exkluzív kiegészítőket, amik akár az új albérletben is helyet kaphatnak.

A kamaszkori saját szoba és az első albérlet berendezése fontos állomások mindannyiunk életében. Ez az az időszak, amikor még tényleg mindent csak a saját magunk ízlésére és saját magunk személyiségének kifejezésre rendezünk be: se a gyereknek, se a pasinak/csajnak nem kell figyelembe venni az igényeit. Ritka, ha akad a piacon olyan lakberendezési bolt, ami szándékosan ezt a korosztályt célozza meg, az IKEA ezzel is nagyot lépett a piacon.

Kit Neale munkájának és kreativitásának köszönhetően most rengeteg kamasz és fiatal felnőtt szobája megtelik mintás párnahuzatokkal és ágyneműkkel. A brit tervező az IKEA Spridd kollekcióját alkotta meg, leginkább a nyolcvanas-kilencvenes évek graffiti művészetéhez hasonlítható. A hatalmas betűket, grafikákat fekete-fehér alapon álmodta meg, mivel limitált kollekcióról van szó, hamar el fog fogyni, így bárki, aki még megszerezne egy-egy darabot, siessen a hazai üzletekbe.

Érdemes előre is gondolkodni, ha nem most, hanem pár hónap múlva költözne új albérletbe, egy-két dolgot, például ágyneműhuzatot, párnahuzatot be lehet szerezni. Ezek később már nem lesznek. A fő érv, ami még ezek mellett szól, hogy bármelyik olyan albérletben biztosan jól mutat majd, amit már eleve IKEA cuccokkal együtt kiadók. A svéd bútorcég az egymáshoz passzoló bútorokkal és kiegészítőkkel vált piacvezetővé. 

Az ilyen típusú, klasszikusnak mondható belvárosi, galériás albérletekhez például jól passzol a SPRIDD kollekció:

2_4_1.jpg

Fotó: IKEA

Az albérletben található dohányzóasztalokat, éjjeli szekrényeket jó, ha saját személyünkhöz szabjuk, a kisebb székek, fotelek is sokat adnak ahhoz, hogy a készen kapott albérletet hangulatosabbá tegyük. A kiegészítők ehhez elengedhetetlenek, viszonylag olcsón megúszhatjuk, ha nekiállnánk felfrissíteni az albérletet.

 

Címkék: ikea kollekció albérlet kiadó lakás