Woow, ez állat! – ilyen lakást szeretnék!
2017.02.24. 10:59 I TothGeza78

Woow, ez állat! – ilyen lakást szeretnék!

Ezt kapja az ember, ha kicsit körbenéz, miközben sétálgat a Magdolna negyedben. 

Tartozom egy vallomással: már nem vagyok fiatal, 40 körül vagyok. De tudod mit, ha fiatal volnék, én bizony ilyen lakást szeretnék, itt a Simona házban! Közel az egyetemhez, a legtöbb pesti egyetemhez. Akár bérelhetném is, mert havi 100 körül megkapom. Ha szerencsésebb családba születtem, akkor akár a szüleim is meg tudnák nekem venni, mert egy egyszobás kecó 17 misi alatt kijön! (Sőt, ha minden bútort és konyhagépet kérsz az is csak 890 ezerrel dobja meg az árat, csak egy tévét, a telód meg egy noteszgépet kell vinni.)

magdolnaviiiker.jpg

Nézem, nézem a képeket és ámulok. Színváltós a homlokzat!? Te emlékszel még a régebbi Audikon, Alfákon volt ilyen, ahogy mentél mellettük, a szivárvány színeiben pompáztak, elképesztően „cool, baró és dögös” – öcsém... És a lakások beltere: woow, döbbenet. Nem a sivárság a négyzeten, mint amit a harminc millió körüli garzonok is elővezetnek a jobb kerületekben. Itt meg fa parketta van, dizájnos mintákkal, és a beruházó azt ígéri, hogy tényleg úgy fog kinézni a lakás, ahogyan a látványterveken.

Na jó, persze-persze, nem a Rózsadombon van, és nem is a bulinegyedben, de ott már csak a nyugati és az arab világból érkezett egyetemisták bírnak megfizetni bármit is, hiszen havi 150-200 ezer alatt még önállú sötét lyukat is nehéz találni ma. Hm. Magdolna utca... Igen-igen, a környék szegényes még, de a közbiztonság rendben van (a ház mellett székel a kerületi polgárőrség) és a metrómegálló sincsen irdatlan messze.

simona_kulso.jpg

Sőt, a közelben rengeteg új ház épül, az önkormányzat pedig milliárdokat öl a Magdolna negyed programba, pár év és a Corvin negyed sikere köszön vissza itt is, fogadni mernék. Egy köpésre van a Teleki téri piac, pár percre van villamos, busz is, ami ráadásul gyorsan a belvárosba dob, a bringáról nem is szólva. A négyes metrómegállóhoz 10 perc kisétálni, így Kelenföld bő húsz perc, tehát Siófok annyira van, mintha át kellene bumlizni autóval a város másik végére.

Szóval minden közel: negyed óra sincs a SOTE vagy az ELTE Múzeum körúti épülete, bringával még ennyire sem. A környéken 10-12 új ház épül és több tucatnyi épült nem is olyan rég, a romosakat pedig bontják ezerrel. Szóval igen, jó lenne itt lakni. De még jobb lenne, ha befektetőként vennék itt lakást és nem csak a bérleti díj jönne be, hanem még a lakás értéke is növekedne. De erre még visszatérünk.

 

Címkék: befektetés Corvin negyed Magdolna negyed kiadó belvárosi lakások Simona ház eladó lakások Simona ház albérlet Magdolna negyed