3 millióval drágább 3 perc sétányira ugyanaz a lakás
Eladó/Kiadó
2017.02.15. 11:29 I dibig

3 millióval drágább 3 perc sétányira ugyanaz a lakás

Nem csak az online hirdetéseknél lehet belefutni olyasmibe, hogy ugyanazt az ingatlant két, vagy akár több különböző áron hirdetik.

sipi10.jpgFotó: Otthontérkép

Belső-Erzsébetvárosban, a Síp utcán battyogtam a Gozsduig.

sipkicsi.jpgFotó: Otthontérkép

Ugyanazt a belső-terézvárosi lakást kínálták 3 millióval (egészen pontosan: 3 millió és 90 ezer forint a különbség) drágábban a Gozsdu-udvar Dob utca felőli kapujában,

guzsdukandelaber.jpgFotó: Otthontérkép

mint szintén a pesti zsidónegyedben, ám annak egy csöppnyit talán kevésbé trendi részén: a Síp utca déli, első harmadánál.

gozsdukicsi.jpgFotó: Otthontérkép

Mint a csatolt térképen is látszik: pusztán 220 méter választja el egymástól a két hirdetést.

googleterkep.jpgKép: Google térkép

Hogy mi volt előbb? A tyúk vagy a tojás? Az olcsóbb, vagy a drágább verzió? Passz. Mindenesetre aki nem venné meg a lakást, csupán bérelné, az mindkét felállás szerint havi negyedmillió forintért élhet ezzel a lehetőséggel.

gozsdubejarat.jpgFotó: Otthontérkép

Aki kevésbé jártas a VI-VII. kerületi, bulinegyedes, illetve ahhoz közeli ingatlanárakban és bérleti díjakban és hüledezve sokallná mindkettőt: mostanában errefelé valóban ennyiért mennek. Okés, nyilván a 44,9 millió és a 47,99 millió is csupán irányár (a pszichológiai: 9-esekre végződő árképzést mindkét hirdetésen bevetették), hisz a végső ára annyi lesz, emennyiben megegyeznek ,de azért elég durva egy ekkora difi.

 

Címkék: apróhirdetés árkülönbség zsidónegyed vii. kerület VI. kerület bulinegyed