Ezernyi üres munkahely és megfizethető lakásárak az agglomerációban
2017.02.08. 09:33 I Otthon

Ezernyi üres munkahely és megfizethető lakásárak az agglomerációban

Egy friss munkaerőpiaci elemzés szerint az üres munkahelyek főleg Budapesten, Pest megyében és Hajdú-Bihar megyében várják a jelentkezőket. A listát a Napi.hu tette közzé, erre alapozva megnéztük, mennyiért lehet eladó lakást vásárolni az agglomerációban.

Budapest agglomerációja Váctól Délegyházáig és Péceltől és Zsámbékig tart körülbelül, a városok autóval, vonattal és busszal is könnyen elérhetők a fővárosból. A friss munkaerőpiaci elemzés adatai szerint Pest megyében jelenleg 9049 betöltetlen állás van. Az elemzés arra is rávilágít, hogy az üres munkahelyek többsége szakmunka, illetve egyszerű szolgáltatási és szállítással foglalkozó állások. Az agglomeráció előnye, hogy az élet valamivel olcsóbb, mint a fővárosban, legalábbis egy családi ház ára lassan kevesebbe kerül, mint egy budapesti belvárosi 40 négyzetméteres lakás. Lakáskínálat tekintetében nagyjából 10 ezer eladó otthon közül válogathat az, aki főváros vonzáskörzetében nézelődik.

Azoknak, akik nem érzik jól magukat a fővárosban, akik váltani szeretnének, és a turisták, a folyamatos dugók elől elmenekülnének a csendesebb kertvárosi életbe, az agglomeráció tökéletes választás. Előnye, hogy kertes házas környéken lehet élni, hátránya a távolság: alapból 30 percet kell szánni arra, hogy az ember beérjen a városba, például ha kórházba kell menni. Hátránya még az is, hogy nincs minden sarkon pub vagy éjjel-nappali bolt, így előre kell tervezni a bulizást és a bevásárlást. 

Az agglomerációba költözés hátránya továbbá az is, ha a fővárosban van a munkahely, hiszen az ingázással rengeteg idő elmegy: a 20 percesnek tűnő autózás akár másfél órásra is elnyúlhat, ennek pedig vannak költségei (benzinár, parkolás). Értelemszerűen a környékbeli állásokkal jobban járhat az ember, ha már a kertes ház mellett dönt a nagyvárosi lakások helyett. Mutatjuk, milyen házak várják a családosokat, így adott minden: üres munkahelyek és kertes házak.

Szadán háromszobás családi ház eladó 15 millióért

0_4_1.jpgKattintson a képre!

Sóskúton 104 négyzetméteres, négyszobás ház eladó 26,9 millióért

0_5_1.jpgKattintson a képre!

Gyömrőn ötszobás, 110 négyzetméteres ház eladó 17,5 millióért

0_6_1.jpgKattintson a képre!

Érden ötszobás, 123 négyzetméteres ház 29 millióért eladó

2_2_2.jpgKattintson a képre!

Címkék: budapest munkahely agglomeráció eladó/kiadó