Itt szálltak el a legjobban a panelárak Budapesten
Négyzetméter
2017.02.06. 10:37 I galerika

Itt szálltak el a legjobban a panelárak Budapesten

Ahogyan azt már korábban megírtuk, a panellakások árai továbbra is meredeken emelkednek, méghozzá gyorsabb ütemben, mint a téglalakások árai. Ezzel együtt azonban az árkülönbség is nő a legfelkapottabb és a legkevésbé népszerű lakótelepek között.

41321869_ml.jpg

A Duna House legfrissebb elemzése szerint a 2014-es ingatlanpiaci fellendülés óta a panel lakásár indexe mintegy megduplázódott, ám az egyes lakótelepek között jelentős eltérések mutatkoznak. A vizsgálat során a főváros 10 legnagyobb és legjelentősebb lakótelepének árait nézték meg, melyek közül 5 helyen a 300 ezer forintot is meghaladta a négyzetméterár, de a többi lakótelepen is jóval 200 ezer forint felett volt a lakások átlagos négyzetméter ára.

oriasi-kulonbsegek-panelar4.jpg

Kép forrása: Duna House

A legdrágábbnak a Gazdagréti lakótelep bizonyult, 368 ezer forintos átlagárral, de a Bécsi úti lakótelep sem sokkal maradt le tőle a maga 338 ezer forintos négyzetméterenkénti árával. 2013-ban is ez a két lakótelep volt a legdrágább, a négyes metró megépülésével és a fonódó villamossal pedig pozíciójuk tovább erősödött.

Fiatalos lakás a Gazdagréti lakótelepen

oriasi-kulonbsegek-panelar1.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

A legolcsóbb panellakásokat az Újhegyi és a Havanna lakótelepen lehetett vásárolni 2013-ban, itt a több, mint 100 ezer forintos emelkedés ellenére a négyzetméterár még ma sem haladja meg a 250 ezer forintot, így még mindig ezen a két lakótelepen juthatunk a legolcsóbban lakáshoz.

Felújított lakás a Havannán

oriasi-kulonbsegek-panelar2.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

Mint látható a legdrágább és a legolcsóbb lakótelepek négyzetméterárai között több mint 100 ezer forint is lehet az eltérés. Míg Budán és a belvárosban jobb elhelyezkedésű lakásokat lehet találni magasabb áron, addig a pesti külső kerületekben lényegesen olcsóbb, de rosszabb adottságokkal rendelkező lakásokhoz lehet jutni. Aki pedig nem tudja megfizetni a drága lakótelepeket, mégis jó környéken szeretne élni, annak 250-300 ezer forint közötti négyzetméteráraival, és viszonylag jó infrastruktúrájával Újpest, Újpalota és Békásmegyer jelentheti a megoldást.

Igazi családi otthon Békásmegyeren

oriasi-kulonbsegek-panelar3.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

Mennyire családbarát a környéked? (X)

Címkék: panel lakótelep panellakás lakásárak négyzetméter Havanna Békásmegyer Gazdagrét Újhegyi lakótelep Bécsi úti lakótelep