Meneküljön Budapestről a Bükkhöz!
2017.02.02. 08:03 I Otthon

Meneküljön Budapestről a Bükkhöz!

A Napi.hu a napokban közzétette, hol vannak betöltetlen állások az országban, és számszerűen mennyi üres munkahelyre várják a jelentkezőket. A lista szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyike annak a három megyének, ahol a legtöbb az új munkaerőigény, jelenleg 7122 üres állás van. Erre alapozva megnéztük, hogy a megye székhelyén milyen minőségű kiadó lakásokat találni. 

Aki a fővárosi dugók és rohanós hétköznapok elől legszívesebben elmenekülne valami csendesebb, lassabb helyre, ami családbarát, és ami közel van a természethez, annak Borsod-Abaúj-Zemplén megye jó választás lehet. A Bükk hegység, a Zemplén környéke kellemes hely lehet a családosoknak, vannak városok, kirándulóhelyek, a hegyekben jó a levegő, és nem túl drága az élet. Igaz, a fizetések korántsem olyanok, mint Budapesten, de a kiadások is jóval kevesebbe kerülnek - tény, hogy még a zöldséges piac is sokkal barátibb árakon kínálja a portékáit vidéken, mint a fővárosban.

Négyszobás lakás Miskolc belvárosban havi 70 ezerért

1_1_1.jpg

Kattintson a képre!

Bár a Napi.hu csak megyénként tette közzé, hol vannak betöltetlen állások, feltehetően több a lehetőség a nagyobb városokban, főleg Borsod megye székhelyén, Miskolcon. A meghirdetett munkahelyek nagyja szakmunka, azaz például targoncavezetőket, gépkezelőket, felszolgálókat, betanított munkásokat keresnek. Az interneten található információk szerint ezekkel az állásokkal körülbelül havi 150-200 ezer forintot lehet kézhez kapni.

A Városháztéren havi 60 000 Ft-ért tégla lakás kiadó

0_2_1.jpg

Kattintson a képre!

Ha ebből leszámítjuk a lakbért és egyéb kiadásokat, jóformán alig marad valamennyi pénz - feltételezzük, hogy két kereső van a háztartásban, és meg tudnak élni. A megélhetés egyik legfőbb szempontja, hogy mennyi megy el havonta a lakbérre és a rezsire, ehhez pedig olyan lakást kell találni, ami elsősorban olcsó, másrészt pedig jó az infrastruktúrája. 60 000 Ft-tól már lehet kiadó lakást kapni Miskolcon, a családosok pedig családi házakat is bérelhetnek, ha úgy döntenek, kipróbálják a kisvárosi életet.

Kiadó négyszobás családi ház zöld környezetben

0_3_1.jpg

Kattintson a képre!

 

 

Címkék: miskolc bükk lakbér munkahely kiadó lakás borsod abauj zemplen albérlet Miskolc albérlet Borsod megye