Üres munkahelyek Budapesten: 24 óra alatt bárki lakást találhat
2017.01.31. 14:00 I Otthon

Üres munkahelyek Budapesten: 24 óra alatt bárki lakást találhat

A Napi.hu közzétette régiókra lebontva, hány betöltetlen állás van jelenleg Magyarországon, mi pedig összeállítottuk régiónként, mennyiért lehet lakást bérelni. A budapesti olcsó kiadó lakásokkal kezdtük.

Valószínűleg senkinek nem meglepő, hogy az álláslehetőségeket tekintve is vízfejű az ország. Jelenleg Budapesten összesen 19 971 betöltetlen állás van, a legtöbb az egész országban. Ezek többsége a lap szerint egyszerű ipari foglalkozású meló, például mechanikai gépszerelő vagy bolti eladó állásra keresnek embert. Utóbbiból kiindulva állítottuk össze az alábbi listát a kiadó lakásokról, azaz az interneten található információk alapján azt vettük alapul, hogy bolti eladóként bruttó 313 000 Ft-ot lehet kézhez kapni (elvileg), aminek nettó értéke 208 000 Ft a HR portál bérkalkulátora szerint.

Ez nem sok pénz, az albérlet árak viszont az egekben vannak, így aki várost váltana, a lehető legolcsóbb lakásokat kell keresnie a városban - pláne, ha egyedül szándékozik élni. Értelemszerűen azokra a kiadó lakásokra kerestünk rá, amik vállalhatóan néznek ki, minden fontos helyiség megvan bennük, fel vannak szerelve, és olyan környéken vannak, ahol jó a közlekedés, emellett pedig olcsók is: havonta maximum 80 000 Ft-ot kérnek el a tulajdonosok a lakbérért. (Azt természetesen nem számoltuk bele, hogy az illető dohányzik és a hobbijaira is költ, az átlagként számolt havi fizetés összegéből igen szűkösen ugyan, de egyedül is meg lehet élni Budapesten.)

Többen lakva persze könnyebb a megélhetés a fővárosban, és azt is érdemes figyelembe venni, hogy a munkahely hol van: aki a XX. kerületben talál állást, nem biztos, hogy jól jár azzal, ha a belvárosban bérel lakást. Az alább összegyűjtött lakások minden fontos szempontnak megfelelnek, amik elegendőek ahhoz, hogy valaki elkezdje a nagybetűs életet Budapesten. 

A Városligetnél havi 77 000 Ft-ért kiadó egy 30 négyzetméteres lakás, olcsó a rezsije és jó az infrastruktúra:

4_21.jpg

Kattintson a képre!

A Westendnél 29 négyzetméteres lakás havi 75 000-ért kiadó

9_1_1.jpg

Kattintson a képre!

A Kosztolányi Dezső téren 40 négyzetméteres lakás havi 65 000 Ft-ért kiadó

0_18.jpg

Kattintson a képre!

Kisebb családoknak is tökéletes a Szerémi úton kiadó 50 négyzetméteres, másfél szobás lakás (74 000 Ft)

0_1_2.jpg

Kattintson a képre!

 

Címkék: budapest albérlet munkahely kiadó lakások