Vásárolj kastélyt egy kocsi áráért!
négyzetméter
2017.01.10. 10:52 I csorbazs

Vásárolj kastélyt egy kocsi áráért!

Drága vagy olcsó? Nehéz ezt a kérdést megválaszolni anélkül, hogy ne vennék figyelembe az adott áru típusát, minőségi kategóriáját. Mai bejegyzésünkben egy olyan kis kastélyt mutatunk be, ami a maga kategóriájában kedvező árúnak számít, tény azonban hogy ennyi pénzért gyönyörű szuperautót is vásárolhatunk.

Közvetlenül az osztrák határ mellett, Bucsu településen található ez a múlt század elején épült kastély. A komplexum több épületet és területet foglal magába, így például az úri lakot, irodaépületet, raktárakat illetve gyep és agyagbánya megnevezésű területeket.

bucsu_elado_kastely.jpg

A bucsui kúriát Széll János-Kristóf alakíttatta át és bővítette ki a 19-század elején. A kúriát legidősebb fia Széll Imre örökölte, aki 1836-45 között Vas vármegye főjegyzője volt. A kúriát Széll Ödön-Imre az I.világháború végén eladta Techet Bódog burgenlandi malomtulajdonosnak, 1935-ben bekövetkezett halálát követően, unokája Sonnenvend Gyula örökölte. A család az államosításig (1952) a kúria tulajdonosa volt. Az államosítást követően lakásokat alakítottak ki benne, majd a határőrség kapta meg az épületet, a határok megnyitását követően a határőrség megszűntével a kúria üresen maradt. (http://kastelyok.com/)

 

Az ingatlan egykor csodaszépen tündökölhetett, ma már azonban az enyészeté lett, melynek jól látható nyomait kár lenne tagadni. Így annyi bizonyos, hogy aki vásárlásra adja a fejét, annak fel kell készülni arra, hogy jelentős anyagi és erőbefektetés kell majd az újjávarázsoláshoz.

elado_kastely_bucsu.jpg

Az idő- és pénzbefektetés azonban megérheti, hiszen csodaszép erdős-tavas környezetben helyezkedik el a kastély, közel a határhoz, így akár turisztikai célokra is hasznosítható.

Íme néhány példa, hogy mi mindent ki lehet hozni egy nagy múltú kúriából!

 

Történelmi falak Monoron

További képekért kattints a fotóra!

monor_elado_kuria.jpg

 Mesés kastély Halásztelken

További képekért kattints a fotóra!halasztelek_elado_kastely.jpg

Balatonfüredi álompalota

További képekért kattints a fotóra!balatonfured_elado_kuria.jpg

Címkék: kastély vidék felújítandó négyzetméter kúria eladó kastélyok eladó Vas megyei ingatlanok