Nincs élet kinyitható asztal nélkül
Home dekor
2017.01.06. 12:05 I galerika

Nincs élet kinyitható asztal nélkül

Míg 100 évvel ezelőtt viszonylag egyszerű lehetett berendezni egy lakást, addig ma a hasznos és haszontalan bútorok és egyéb kiegészítők olyan széles kínálatával árasztanak el bennünket, hogy sokszor nehéz kiválasztani, mi az, amire tényleg szükségünk lenne. Van azonban 7 dolog, mely egyetlen otthonból sem hiányozhat, akár praktikussága, akár stílusossága miatt, vagy egyszerűen csak azért, mert segít otthonosabbá varázsolni lakásunkat.

Egy kinyitható asztal

Akár egyedül élsz egy garzonban, és csak néhány vendéget hívsz időnként, akár családoddal élsz egy hatalmas házban, ahol rendszeresen vendégül látod a szélesebb családi kört, egy kisebb vagy nagyobb kinyitható asztalra mindenképp szükséged lesz. Lehet olyan is, amelyiknek csak az egyik felét lehet bővíteni, így az könnyedén odatámasztható a falhoz.Nem baj, ha kicsit kopott a felülete, akár retrónak is nézhetik ezért. Ha zavar ez a kopottság, nyugodtan leterítheted egy szép textillel. Lényeg, hogy ne kerülj zavarba, ha háromnál többen jönnek hozzád.

kinyithato_asztal.jpg

forrás: dívány.hu

Egy minőségi matrac

Életünk egyharmadát alvással töltjük, az alvás minősége pedig jelentős mértékben meghatározza egészségi állapotunkat. Ezért az, hogy jó minőségű matracon aludj, az egyik legfontosabb dolog kell, hogy legyen. Igaz ezek a matracok egyáltalán nem olcsóak, még mindig inkább érdemes ezekre költeni, mint egy használt heverőre vagy egy kinyitható kanapéra, még akkor is, ha ágykeretet csak később tudsz venni hozzá.

Lakástextíliák

Karaktert adhatnak egy lakásnak a jól megválasztott lakástextíliák, függönyök, szőnyegek, ágytakarók és díszpárnák. Ezek a holmik egyszerre melegebbé, otthonosabbá teszik lakásodat, ugyanakkor dekorációként is megállják a helyüket. Ezért néhány alapvető, akár olcsóbb, de mutatós darab beszerzése minden otthonba kötelező. Ebben a VI. kerületi lakásban például a hálószobát teszik otthonosabbá és barátságosabbá.

ami-minden-otthonba-kell1.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

Képek és dísztárgyak

Ha most költöztél első otthonodba, valószínűleg a dekoráció az utolsó dolog, amire még pénzed maradt, de így is érdemes néhány meghatározó darabot vásárolnod. Nem kell, hogy drágák legyenek, a lényeg, hogy jobb kedvedre derítsenek, ha rájuk nézel.

Növények

Ha az a típus vagy, akinél egyik szobanövény sem túl hosszúéletű, akkor is vegyél néhány strapabíró cserepes növényt, mint például a zamio pálma vagy ZZ-pálma, melyet nem véletlenül agglegény pálmának is hívnak. A zöld növények nemcsak szépek, de tisztítják a levegőt is, ráadásul a hangulatodra is garantáltan pozitív hatással lesznek majd.

Rengeteg zöld növény egy XV. kerületi lakásban

ami-minden-otthonba-kell2.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

Egy mutatós étkészlet

Aki most költözik első otthonába, minden bizonnyal nem engedheti meg magának, hogy a hétköznapi étkészleten kívül egy ünneplőset is beszerezzen, ha vendégek érkeznek. Ha te is ebben a cipőben jársz, vásárolj egy nem túl drága, de mutatós étkészletet, mely nemcsak az ünnepi asztalon, de akár a konyha nyitott polcain is jól mutat majd. A fal mellett az étkészlet is a konyha dísze, ebben a VII. kerületi lakásban.

ami-minden-otthonba-kell3.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

Egy sarok, ahol bekuckózhatsz

Mindenkinek szüksége van egy helyre, ahová elvonulhat, ahol feltöltődhet, legyen szó akár egy olvasósarokról, egy meditációs sarokról, vagy egy spa-fürdőszobáról. Akármilyen helyet is választasz erre a célra, gondoskodj a megnyugtató színekről, néhány személyes tárgyról, és egy kis hangulatvilágításról.

 

Átlagárak! Mielőtt vásárolsz (X)

Címkék: praktikus függöny lakberendezés matrac otthonos stílusos szobanövények kinyitható kanapé home dekor kinyitható asztal