Felcsút főutcája maga az aranybánya
2016.12.30. 11:50 I MeNa

Felcsút főutcája maga az aranybánya

Felkerestük Felcsút Fő utcáját és kiderült: kis odafigyeléssel aranybányára bukkanhatunk, nem is messze Orbán Viktor házától.

A szikrázó napsütés télen is szinte egész nap fényárban tartja Felcsút második legfontosabb utcáját. Kedélyes sétánkat gyors számvetés keretezi: ott jártunkkor több olyan ügylet is kínálkozott, amire az átlagember gondolkodás nélkül rávágja: ez itt egy aranybánya. 

14_2.jpg

Itt van mindjárt az a már-már visszautasíthatatlan ajánlat, mi szerint a falu Fő utcájáról nyíló 811-es főút mentén, nyugodt, békés övezetben, egy Lko-6 övezeti besorolású belterületi 5753 m2 építési telek lehet a miénk. Igaz, van rajta egy bontandó épület, de ez ne szegje kedvünket. A maximális beépítési lehetőség 20% -os, szintenként ráépíthető 1200 m2.Háromcsillagos panziót tanácsos oda építeni - legalábbis ezt üzeni nekünk a hirdető, aki potom 66,2 millió forintot kér.

Befektetésre váró millióinkat mindössze 800 méterre a helyi arénától is parkoltathatjuk. Egy 24 ezer négyzetméteres telek formájában, amiért nem is olyan vaskos összeget, 50 millió forintot kell letenni. Rendkívül megnyugtató, hogy " a vízjárás rendezett, a csapadékvíz elvezetés könnyen megoldható, elöntésveszély, belvízveszély nincs. Jelenleg kitermelhető akácerdő borítja."

Ha nincs ennyink, akkor sem kell szomorkodni. Tíz millióval a zsebünkben egy aprócska családi házzal gazdagodhatunk egy 724 négyzetméteres telken. S ha már tényleg rokonunk a templom egere, ugyancsak ebben az utcában vehetünk egy 1336 négyzetméteres telket, nevetséges 5,5 millió forintért. Megkerülhetetlennek tűnik az a 784 négyzetméteres telek-ajánlat is, amelyről nagyvonalúan csak ezt írta az eladó: nagyon jó hely, nagyon jó fekvés, nagyon kedvező ár (4,5 millió forint).

12_2.jpg

Felcsút központjában és az egyre népszerűbb Szunyogpusztán ott sorakozik több olyan családi ház, amelyre érdemes szemet vetni. Ezeket már 15-25 millióért megvehetjük, de vannak 5-7 szobás, háromszintes hajlékok is, azok ára sem veri az eget, legfeljebb 35 milliót kell fizetni. Ha nagy méretű emeleti dolgozó szobánkhoz még egy méretes teraszt is szeretnénk, akkor is van megoldás. Vehetünk családi birtokot is, rajta egy 578 négyzetméteres komplexummal. Itt tényleg minden kényelem rendelkezésre áll és attól sem kell tartani, hogy belátnak, a telek ugyanis 14 ezer négyzetméteres. Ekkora házhoz méretes ár is tartozik: 159 millió forint.

Az OTP Jelzálogbank 2016 első kilenc hónapját elemző Értéktérképe szerint a bicskei járásban (ide tartozik Felcsút és közvetlen környéke is) a használt lakóingatlanok négyzetméterenkénti átlagára meghaladta a 200 ezer forintot, ez jóval a megyei szint (170 ezer forint) felett van. A drágulás 17-20 százalékos volt a vizsgált időszakban, ezzel a járás tagja a top 15 leggyorsabban dráguló hazai járásnak. Felcsúton az ismert beruházás-sorozat jótékony hatással van az ingatlanok árára, hiszen az infrastruktúra fejlődése közvetve felértékeli a házakat, telkeket és fejlesztési területeket. 

 

 

 

 

Címkék: panzió felcsúti ingatlanok eladó házak Felcsút eladó telkek Felcsút építési telek Felcsút