Adjunk, vagy ne adjunk, és főleg mit? - Karácsonyi ajándékozás lakótársakkal
Négyzetméter
2016.12.20. 12:26 I galerika

Adjunk, vagy ne adjunk, és főleg mit? - Karácsonyi ajándékozás lakótársakkal

Te is azok közé tartozol, akik az utolsó pillanatban szaladgálnak ajándékokért? Már sikerült beszerezned az összes ajándékot a családnak és a barátaidnak, és csak most jutott eszedbe, hogy van egy lakótársad is? Ha nem tudod, hogy mit, és hogy egyáltalán vegyél-e neki ajándékot, akkor mai posztunk neked szól.

ajandekozas-lakotars1.jpg

Kép forrása: Huffingtonpost.com

Aki anyagi okokból kifolyólag arra kényszerül, hogy többedmagával béreljen lakást, igyekszik lakótársaival már az első perctől kezdve jó viszonyt kialakítani. Ebből aztán lehetnek életre szóló barátságok, élni és élni hagyni típusú viszonyok, és akár örök harag is.

Nappali + 2 hálós kiadó lakás Győrött

ajandekozas-lakotars2.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

Az hogy lakótársak megajándékozzák-e egymást karácsonykor, elsősorban a köztük lévő viszony függvénye. Hogy kell-e ajándékozni, ha a legjobb barátok vagyunk, vagy akkor, ha éppenséggel utáljuk egymást, nem szorul magyarázatra. Azonban, ha lakótársunkkal való viszonyunk valahol a kettő közötti skálán helyezkedik el, azaz jóban vagyunk, de mégsem vagyunk a legjobb barátok, már bonyolítja a helyzetet. Ezért összeállítottunk egy kis útmutatót a lakótársak közötti ajándékozás etikettjéről.

A lényeg: a kommunikáció

Elég kellemetlen tud lenni a helyzet, ha egyikőtök vesz ajándékot, a másik pedig nem, ezért fontos, hogy megbeszéljétek, hogy megajándékozzátok-e egymást. Ezért kérdezd meg bátran a lakótársadat, és ha mindketten benne vagytok, lepjétek meg egymást valami aprósággal.

2 személy számára ideális otthon a XII. kerületben

ajandekozas-lakotars3.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

Az ajándék értéke

A lakótársának valószínűleg senki nem vesz horribilis értékben ajándékot, azért mégsem árt megbeszélni, hogy milyen értékben ajándékozzátok meg egymást. Határozzatok meg egy összeget, amely mindkettőtök számára elfogadható, és azt semmiképpen se lépjétek túl.

Ha többen vagytok

Ha többen béreltek közösen lakást, akkor mind anyagilag, mind időben megterhelő lehet mindenkinek ajándékot venni, ilyenkor jó ötlet, ha kihúzzátok a neveket. Az értékben természetesen ilyenkor is egyezzetek meg. Az ajándékozás után pedig tervezzetek közös programot, akár egy kis esti, otthoni pizzázás keretében, vagy elmehettek valahová vacsorázni.

Tágas lakás 2 fő részére Debrecenben

ajandekozas-lakotars4.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

Ajándék a lakásnak

Sokszor nagyon nehéz kitalálni, hogy mit vegyünk a másiknak. Ezért ha nincs ötletetek, és nem akarjátok egymást olyasmivel megajándékozni, amit lehet, hogy sosem fog használni a másik, vegyetek közösen valamit a lakásba, amit mindketten használtok. Mondjuk egy új vízforralót vagy egy kenyérpirítót. Ennek természetesen csak akkor van értelme, ha biztosak vagytok benne, hogy még sokáig együtt laktok majd.

 

 

Kiadó lakások 100 ezer Ft alatt (X)

Címkék: lakótárs ajándékozás kiadó lakás négyzetméter