Trendi vagy időtálló? Egyikről sem kell lemondanod!
home dekor
2016.12.05. 09:35 I galerika

Trendi vagy időtálló? Egyikről sem kell lemondanod!

Otthonuk berendezéséhez sokan választanak trendi darabokat, míg mások inkább az időtálló bútorokhoz ragaszkodnak. Természetesen mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Míg egy szupertrendi lakással lenyűgözhetjük vendégeinket, néhány év múlva már újra a felújításon kell gondolkodnunk. Addig egy klasszikusabb stílusban berendezett otthonhoz biztosan nem kell jó ideig hozzányúlni, de borzasztó unalmas is lehet.

De miért kellene bármelyikről lemondanod? Ha időtálló designt szeretnél, melyet időről-időre könnyen megújíthatsz az éppen aktuális divat szerint, mai posztunk neked szól!

Találd meg az egyensúlyt!

A hangsúly természetesen az egyensúlyon van. Amit a legkönnyebben úgy teremthetsz meg, ha burkolatokból, vagy például nagyobb bútorokból időtálló darabokat választasz, míg a kisebb, könnyen lecserélhető bútorokból vagy lakáskiegészítőkből megveszed a legtrendibbeket.

Ahogy ebben a XI. kerületi lakásban is, ahol a klasszikus étkezőbútort modern lámpa egészíti ki. Ha változik a trend, elég a lámpákat lecserélni.

trendi-idotallo1.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

Tudd, mire mennyit költesz!

Természetesen az sem mindegy, mindez mennyibe kerül. Az épp aktuális divatnak megfelelő kisbútorokra és kiegészítőkre ne költs sokat. Néhány éven belül úgy is lecserélheted őket, és általában minden márkás darabnak a testvérét megtalálod valamelyik olcsóbb lakberendezési üzletben. Az időtálló darabokból már nyugodtan vehetsz drágábbakat, ha pénztárcád is megengedi.

Nem mindegy a minőség!

Az időtállóság persze minőséget is jelent. Fontos, hogy a hosszútávra vásárolt nagy bútorok, burkolatok ne csak a divatból ne menjenek ki, hanem tényleg kibírják az elkövetkező 10-20 évet. Ezért is érdemes ezekből a drágább, minőségi darabokat választani.

Ebben a VI. kerületi lakásban például remekül eltalálták az időtálló és trendi bútorok harmóniáját. A tömörfa bútorok a minőséget és az időtállóságot képviselik, melyek közt egy modern piros könyvespolc is helyet kapott. A bőr ülőgarnitúra pedig szintén az időtállóság szimbóluma, mégis akad köztük egy magas támlás szék, mely nemcsak trendi, hanem egyedi formájával vonzza is a tekintetet.

trendi-idotallo2.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

A divat mindig visszatér!

Ha mindenáron ragaszkodsz a trendihez, akkor se ess kétségbe, a divat ugyanis mindig visszatér. Mielőtt rohannál megvenni bármit, amit épp a legfrissebb trend diktál, nézz szét, mikor volt az adott stílus egyszer már divatban, és irány a bolhapiac! Lehet, találsz néhány igazán stílusos darabot, ami felújítva olyan lesz, mintha újonnan vetted volna.

Ez a XII. kerületi családi ház például a nyolcvanas években épült, ami a berendezésen is nyomott hagyott. De az elmúlt hatvan év szinte minden évtizedéből találhatunk itt kisebb-nagyobb berendezési tárgyakat. Az összhatás ennek ellenére mégis harmonikus és igazán otthonos.

trendi-idotallo3.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

Ebben a VIII. kerületi lakásban pedig remekül megfér az ötvenes évek designja (ami most nagy visszatérő!), az Ikeás ággyal és a matyó párnákkal.

trendi-idotallo4.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

A legjobb ingatlanok magánszemélyektől (X)

Címkék: home dekor