5 tipp, hogy vonzóbb legyen az eladó otthonod
Tippek-trükkök
2016.12.02. 11:07 I Bitay Andi

5 tipp, hogy vonzóbb legyen az eladó otthonod

Ha szeretnél jó áron megválni az ingatlanodtól,  akkor nem elég kattintani róla pár fotót, vonzóvá kell tenni a keresgélők számára. Kevés, ha csak te tudod, hogy mik az otthonod előnyei, erősségei, ezt meg kell tudni mutatni mások számára is. Íme 5 tipp, hogyan keltheted fel a vásárlók figyelmét már a hirdetési oldalakon!

Gyakran találkozni olyan ingatlanhirdetéssel, ahol olyan nagy a rendetlenség a lakásban, hogy az ember képtelen másra figyelni, csak szörnyülködik a látottakon. Ha egy fotó rossz minőségű vagy nem a lényeget mutatja, akkor nagyon sok potenciális vásárlót lehet elveszíteni már az első néhány másodpercben. Érdemes olyan szemmel nézni a lakásodról készült fotókra, mintha idegen lennél és gondold át, hogy vajon a képek átadják-e róla azt, amit közvetíteni szeretnél. Ha nem, akkor ne ess kétségbe, mert segítünk, hogy mit kell tenned a következő fotózás előtt!

1. Alaposan takaríts ki! Most nem egy megszokott hétköznapi takarításról van szó, hanem a padlótól a plafonig csillognia kell minden helyiségnek. Mosd le az ablakokat, a fűtéscsöveket, mosd fel a parkettát és takarítsd le a csempéket. Hidd el, a sok munka meg fog térülni!

elado01.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

2. Tüntesd el a felesleges holmit, rakj rendet! Nincs annál zavaróbb, mint amikor egy lakáshirdetés képein mindenféle kacatokat kell nézegetni. Egyszerűen elvonja a figyelmet a lakásról és kicsit sem vonzó. Ha nem tudsz mindent elpakolni egy szekrénybe, akkor a fotózás kedvéért vidd át az apróbb holmikat egyik szobából a másikba, majd fordítva. 

elado03.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

3. Alakíts ki letisztult, átlátható tereket! Ha a felesleges apróságoktól megszabadultál, akkor jöhetnek a nagyobb dolgok. A lényeg az, hogy minél több ember ízlésének megfeleljen az ingatlan és semmi ne ijessze el őket, tehát itt az ideje megszabadulni a falra szerelt aranyozott angyalka szobroktól. A legjobb az, ha lehetőség van egy festésre és a helyiségek fala fehér színt kap, de ha nem, akkor is törekedj arra, hogy minden szoba légies, letisztult legyen. 

elado04.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

4. Adj hasznos funkciót a szobáknak! Van egy kis helyiség a házban, ahol korábban dolgozószobát akartál kialakítani, de most csak a bőröndöket és az ágyneműket tárolod ott? Szerezz be egy asztalt és egy széket, így mutasd meg az érdeklődőknek, hogy milyen szuper dolgozószoba lehetne belőle!

5. Tedd hangulatossá! Ha már megvan a tiszta, világos, átlátható alapja az ingatlannak, akkor el lehet játszani olyan kiegészítőkkel, amivel hangulatosabbá, otthonosabbá tudod tenni, így aki ránéz, azonnal szeretne majd beköltözni. 

elado02.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

Ha mindezzel kész vagy, akkor jó eséllyel talál ingatlanod új gazdára.