4 dolog, amit mindenképp intézz el költözködéskor!
Tippek-trükkök
2016.12.01. 12:55 I galerika

4 dolog, amit mindenképp intézz el költözködéskor!

Sikerült lecsapnod álmaid otthonára? Ha már a kezedben vannak a kulcsok, és már csak egy költöztető céget kell keresned, akkor mutatunk még 4 apróságot, amit mindenképp el kell intézned közvetlenül költözés előtt vagy után.

Cseréld le a zárakat!

Mielőtt elkezdenél bepakolni, feltétlenül hívj egy lakatost, és cseréld le a zárakat. Az eladó átadta az összes kulcsot? Nem tudhatod, hány embernek csináltatott másolatot, amíg a lakásban lakott, ezért az a biztos, ha minden zárat lecserélsz!

Gyönyörű családi ház Máriaremetén

elinteznivalok-koltozes-elott1.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

Üres házban gyorsabb a takarítás!

Akármilyen tisztán adja is át az ingatlant az előző tulajdonos, biztosan te is csak úgy érzed majd magad jól benne, ha te magad takarítottál ki. A beköltözés előtti nagytakarítást csináld meg, mielőtt bármit bepakolnál, így semmit sem kell majd kerülgetni!

Készülj fel minden eshetőségre!

Mikor utoljára találkozol az eladóval, kérd el tőle azoknak a szakembereknek az elérhetőségét, akiket ő kihívott, ha valami javítani való volt a házon. Egy ilyen lista a kezedben aranyat érhet, ha bármi probléma adódik. Ha az adásvételt ügynökök segítségével bonyolítottátok, és nem tudod az előző tulaj elérhetőségét, azt is kérd el tőle. Természetesen nem kell minden aprósággal zaklatni, de adódhatnak olyan dolgok, amikre pont ő tudja a választ.

Otthonos családi ház Tárnokon

elinteznivalok-koltozes-elott2.jpg

Még több képért kattints a fotóra!

Ne felejtsd el bejelenteni a lakcímváltozást!

Mindent elintéztél, kitakarítottál és be van rendezve új otthonod? Mielőtt kényelmesen hátradőlnél kedvenc foteledben egy csésze teával, egy dolgot ne felejts el! Új lakcímedet a hivatalos szerveknél 3, a szolgáltatóknál pedig 15-30 napon belül be kell jelentened. Ezek elmulasztása súlyos büntetést vonhat magad után, ezért ha mindent gyorsan, sorban állás nélkül szeretnél intézni, akkor megteheted a változásbejelentő.hu oldalon.

Ha mindezeken túl vagy, ideje, hogy hátradőlj, és érezd magad otthon új lakásodban!

Címkék: tippek-trükkök