Jó garzon a Gellérthegynél is van
négyzetméter
2016.11.23. 13:27 I dibig

Jó garzon a Gellérthegynél is van

Szerintem sokan vagyunk azzal úgy, hogy ha a pénz nem számítana, akkor a Gellérthegyen laknánk. Zöldövezet, ám nem a város szélén, ahonnan adott esetben csak három napi meleg élelemmel felpakolva tudjuk beverekedni magunkat a központba, a dugóban araszolva. Mind a budai, mind a pesti városközpont csupán néhány ugrásnyi innen.

gellert.jpgIndafoto/magocilla

 

A Gellért további vonzereje az erre fogékonyaknak, hogy nem egy újsütetű lakóparkövezet, prémium felszereltségű, ám személytelenül steril épületekkel. Építészetileg értékes, és helytörténeti szempontból patinás múltú házak növelik a főképp I. kerületi, kisebb részt a XI. kerületbe átnyúló városrész presztízsét.

Mivel cseppet sem túlzsúfolt városrészről beszélünk, ahonnan nyilvánvalóan nem szívesen költöznek el az itt lakók, értelemszerűen viszonylag kevés, ám általában annál drágább ingatlanok közül válogathatunk.

Például ez az 500 négyzetméteres villa az Alsóhegy utcában. Jelenleg öt lakás van benne, ám a két szintes épületre további kettőt fel lehet húzni. 375 millió forinttal lehet belevágni egy ilyen, tekintélyes terasszal megáldott villa  vásárlásba. (Még több kép itt.)

1-es.jpg

A Gellért XI. kerületi részén, az Ostrom utcában egy hét lakásos, négy szintes, mégis családi házként hirdetett épületben 775 négyzetméteres épületet 295 millióért hirdetnek.

Azért nem csupán milliomosoknak és nagyobb pályán játszó ingatlan befektetőknek érdemes errefelé nézelődni.

szamado_utca_elado_lakas.jpg

Már 25.9 millióért is vehetünk lakást a Gellérten, a Számadó utcában. Nyilván teljesen más volumenekről van szó, mint a fentebbi példáknál, közvetlen közel a hegyhez garzon a pszichológiai 20 millió forintos értékhatár alatt is kapható.

Címkék: xi ker eladó ingatlan négyzetméter i ker Naphegy Gellérthegy kerületi legek