Fedezd fel az ország kedvenc borvidékeit!
négyzetméter
2016.11.11. 17:42 I csorbazs

Fedezd fel az ország kedvenc borvidékeit!

Az ország meseszép lankái tucatnyi borvidéket rejtenek. Ezek a tájak turisztikai és gasztronómiai tekintetben is nagy jelentőséggel bírnak, sőt, a borospincék, borászatok hipermodern vagy épp a régmúltat idéző épületei építészeti szempontból is értéket képviselnek. Az Otthontérkép tv műsor mai részében ilyen helyekre látogatunk el.

Pannonhalma, Sopron, Villány, Mór, Balaton-felvidék, Somló, Tokaj és még folytathatnánk a sort. Magyarországon összesen 5 borrégió található, ami 22 borvidékre oszthatók fel, melyek számtalan illusztris és nagynevű pincészetet rejtenek. Ezek természetesen óriási gasztronómiai értéket képviselnek, melyek turisták tömegeit vonzzák évről évre. Olyannyira erős ez a trend, hogy egy önálló iparági is épült rá, a borturizmus. 

A borászatok érdekessége, hogy jellemzően meseszép természeti környezetben található, és igen gyakran családi vállalkozások. A borászok sokszor felmenőiktől tanulják a mesterséget, ami még inkább tiszteletet kölcsönöz a tevékenységnek és a helyszínnek.

A borospincék építészeti szempontból is temérdek érdekességet hordoznak. Egyfajta kettősség figyelhető meg itt is, hiszen a hipermodern bemutatóterek és pincék mellett, százéves épületekkel is ugyanúgy találkozhatunk. Az Otthontérkép következő részében híres borvidékekre látogatunk el és még Kovács Ákos énekest is felkeressük saját boréttermében.

Kattints a videóra és nézd meg a rész előzetesét!

 

Szombaton (november 12.) 10.55-kor nézd az Otthontérkép műsorát a TV2-n!

 

Íme néhány meseszép eladó borospince, borászat!

További képekért kattints a fotóra!miskolc_elado_nyaralo.jpg 

További képekért kattints a fotóra! felsoors_elado_haz.jpg

 

További képekért kattints a fotóra!abrahamhegy_elado_haz.jpg

 

További képekért kattints a fotóra!tarcal_elado_birtok.jpg

 

További képekért kattints a fotóra! siklos_elado_birtok.jpg

 

Címkék: borászat borospince négyzetméter