4 tipp, hogy rendezett polcokkal nyűgözd le vendégeidet
tippek-trükkök
2016.10.18. 16:25 I Bitay Andi

4 tipp, hogy rendezett polcokkal nyűgözd le vendégeidet

A nyitott polcok egy lakás legkényesebb pontjai, ugyanis nagyon könnyen tönkreteheti mindazt, amiért annyit dolgoztál a design kialakításakor. Íme, 4 tipp ahhoz, hogy ne uralkodjon el a káosz és mindig rendezett polcokkal várd a hozzád betérőket!

1. Ne használd a polcokat a "cuccok" tárolására!

Talán elsőre ez furcsán hangzik, hiszen a polcok tárolók, azonban mégsem szabad kizárólag így tekinteni rájuk. El kell dönteni, hogy mi az, ami felkerülhet ide és mik azok, amiknek jobb helyük lesz egy szekrényben elzárva. Ha olyan dolgot tárolsz a polcon, amit nem látnál szívesen például egy magazin oldalain, akkor gondolkozz el rajta, hogy ennek valóban itt van-e a helye! 

polc01.jpg

További érdekességek itt:

2. Ha mégis sok kacatot kell a polcra tenned, használj tároló dobozokat!

Annyi szuper dobozt lehet kapni, hogy biztos mindenki megtalálja az ízléséhez illőt. Ebben beledobálhatod az apróságokat és nem lesz káosz a lakásban. 

3. Próbálj egy szűk színpalettát felsorakoztatni!

Nem csak attól lesz káosz a polcon, hogy sok kis holmi van rajta, hanem attól is, ha a színek zavarosak. Egy lila gyertya, egy sárga és egy kék váza, különböző színű könyvek... A problémát azonban könnyű megoldani, ha szűkíted a színpalettát és ragaszkodsz azokhoz a színekhez. 

polc02.jpg

4. Ismételj meg néhány elemet!

Ha több polc helyezkedik el egymás alatt, akkor rendezettebb benyomást kelt, ha egy-egy elem többször is visszaköszön. Például ha ősszel kis dísztököt teszel az egyik polcra dekorációnak, akkor máris jobban fog mutatni, ha egy hasonló tököt teszel az alsó polcra is. De ugyanez igaz a színekre, anyagokra, mintákra is. 

polc03.jpg

fotók: 1., 2.3. 

 

Címkék: tipp polc lakás lakberendezés tippek-trükkök