Veszprém még nyugodt és megfizethető
négyzetméter
2016.10.17. 11:56 I galerika

Veszprém még nyugodt és megfizethető

Visszafogott árak, nyugodtság és javuló infrastruktúra. Ezt kapja az, aki úgy dönt, hogy Veszprémbe költözik. Mutatunk olyan információkat, amit csak a helyiek ismerhetnek.

veszprem5.jpg

Kép forrása: felsofokon.hu

Ha nem vagy egy pörgős típus és nyugalomra vágysz, Veszprémben otthonra lelsz. A veszprémiek ugyanis rendkívül nyugodtak, és nem kapkodnak el semmit. Mindez persze együtt jár olyan kellemetlenségekkel, hogy a boltban a pénztárnál és a postán is sokat kell várni, de meg vannak a maga előnyei is. Itt soha nem idegesek az emberek, és mindig van idő mindenre.

Még nem szálltak el az ingatlanárak

Veszprémre és környékére is igaz az otthonterkep.hu által a napokban közzé tett összegzés, mi szerint az elmúlt néhány hónapban tovább nőtt azok száma, akik ebben a városban és megyében igyekeznek megvetni a lábukat a munkalehetőségek reményében. Ez az erősödő hullám a nagyvárosokban és közvetlen környezetükben keresletnövekedést, közvetve pedig áremelkedést idéz elő, aminek első jelei már itt is érzékelhetők.

Akárcsak Szegeden, az ingatlanok átlagos négyzetméterára itt is 223 ezer forint, a város egyes részein azonban már jelentős szórás mutatkozik. A völgyben található villák és családi házak, vagy a Nádortelepi villák igencsak zsebbe nyúlósak. Míg a város legfélreesőbb és legszürkébb lakótelepén, a Jutasi úti lakótelepen az árak nagyon kedvezőek.

Nehéz helyzetben van azonban, aki kiadó lakást keres, a tulajdonosok ugyanis elsősorban az egyetemistákra építenek, így a legtöbb kiadó lakás csak a HÖK-nél van meghirdetve. Nyilvánosan nagyon kevés lakást hirdetnek, ezek legtöbbjét is bútorozatlanul, és meglepően magas, átlagosan 1827 Ft/nm áron kínálják.

Itt soha nem maradsz éhes

Bár a város szórakozóhelyekben nem bővelkedik, rendkívül sok étteremmel rendelkezik. Aki egy különleges alkalmat szeretne megünnepelni több, nívós étterem közül is választhat. Aki pedig hétköznaponként, ebédszünetben szeretne jóllakni az meglepően sok, megfizethető áru menza, kifőzde és gyorsétterem között válogathat.

Bárhova eljutsz gyalog

Veszprémben a tömegközlekedést helyi buszjáratok biztosítják, melyek csúcsidőben ugyan 10 percenként járnak – ilyenkor azonban nem lehet rájuk felférni – csúcsidőn kívül azonban csak félóránként közlekednek. A város tömegközlekedése tehát nem túl jó, de igazából nincs is szüksége rá annak, aki jól ismeri a szűk kis utcákat, lépcsőket, melyeken jó pár száz métert levághatnak a gyalogosok és a biciklisek.

Veszprémben rengeteg csak gyalogosok és kerékpárosok által járható, macskaköves utca és lépcső köti össze a nagyobb utakat, így fordulhatnak elő olyan furcsaságok, hogy itt a lépcső is lehet közterület, mint a Csermák lépcső, és a temetőn keresztül is vezet út, melyet a gyalogosok és a biciklisek rendszeresen közlekedésre használnak, mint az Alsóvárosi temetőben.

Aki tehát jól ismeri a várost, fél óra tempós sétával szinte bárhová eljuthat, az egyetlen kieső pont a vasútállomás, amely annyira messze található, hogy ide csak busszal érdemes elindulni

Színházrajongók Mekkája

Bár sokan panaszkodnak, hogy Veszprémben nincs élet, és kevés a kikapcsolódási lehetőség, aki szereti a színházat, biztosan nem fog unatkozni. A Veszprémi Petőfi Színház ugyanis az ország egyik legkiválóbb társulatával, mindig színvonalas és változatos előadásokkal szórakoztatja a közönséget, ráadásul az ország egyik legszebb szecessziós épületében talált otthonra.

Közel a Balaton

Amennyire nehéz a városban busszal közlekedni, annyira könnyen eljuthatunk a helyközi járatokkal valamelyik közeli, Balaton-parti városba. Balatonfüred, Almádi mindössze fél óra!

Mindig fúj a szél

Bár Veszprém összességében egy gyönyörű és élhető város, egy dolog van, ami rögtön feltűnik, és minden más településről ideköltözőt zavar. Ez pedig az állandó szél, melyet egyedül a nyári kánikula alkalmával nélkülöznek a város lakói.

Veszprémben keresed új otthonodat? Íme, a város legszebb eladó és kiadó lakásai:

Családi ház csendes környezetben, a Boglárka utcában

veszprem1.jpg

Még több képért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

Befektetésnek is kiváló lakás az egyetem közelében

veszprem2.jpg

Még több képért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

Belső kétszintes lakás az Óváros téren

veszprem3.jpg

Még több képért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

Kiadó lakás a történelmi belvárosban

veszprem4.jpg

Még több képért és a teljes hirdetésért kattints a fotóra!

Átlagárak! Mielőtt vásárolsz (X)

Címkék: veszprém lakáskeresés eladó ingatlan négyzetméter