5 ok, hogy bárpult legyen a konyhában
home dekor
2016.09.02. 11:55 I horvathandrea

5 ok, hogy bárpult legyen a konyhában

A nyolcvanas évek lakásainak egyik fő jellemzője volt a bárpult a nappali egyik sarkában, lehetőleg abban, ahol a teljes falat pálmafás-tengerpartos poszter díszítette. A bárpultok azóta jó nagy változáson mentek keresztül, a nappali helyett a konyhában lett helyük, és a koloniál stílust felváltotta a skandináv letisztultság, minimalizmus és praktikusság. A bárpultok ma már inkább reggelizőpultok a konyhában, ami az amerikai konyhás lakásokban elhatárolja a nappalit és a konyhát egymástól.

Íme az öt jó ok arra, hogy bárpult válassza el a két helyiséget:

1. Helytakarékos megoldás

A bárpult a kisebb és nagyobb lakásokban egyaránt elfér, a bárpult méretét érdemes ahhoz szabni, hányan fogják használni a lakásban.

2. Többfunkciós: reggelizőpult és munkaállomás

A térelválasztóként is működő pult az első kávé és croissant elfogyasztásához alkalmas helyszín, és pár órával később már irodaként is funkcionálhat. Laptoppal, telefonnal, dokumentumokkal teli íróasztalként is kiszolgál.

3. Olcsó: már 60-70 ezer forintból is megoldható

Már egészen jó áron, körülbelül hatvanezer forinttól kezdve elkészül egy bárpult, az ár természetesen attól függ, milyen anyagból készül: beton, fa, tégla, fém.

4. Tárolóhelynek is jó

A bárpult alsó részét be lehet építeni, sőt, akár úgy is megtervezhetjük, hogy már eleve fiókos legyen: akár az oldalánál, akár a konyha felőli részen bármit tárolhatunk benne.

5. Bárszékek

A bárszékekből ma már annyiféle stílust kapni, hogy csak kapkodjuk a fejünket, favázból, fémvázból is készülnek, választhatunk kárpitozott karszékeket is, egyetlen egy dologra kell figyelni: a bárszék stílusa meg fogja határozni a nappali stílusát is.

Képek forrása: pinterest.com

 

Íme néhány csodaszép bárpultos eladó lakás!

Részletekért kattints a fotóra!

muzeum_korut_elado_lakas.jpg

 

Részletekért kattints a fotóra!bem_rakpart_lakas_elado.jpg

 

Részletekért kattints a fotóra!margit_korut_eladolakas.jpg

Címkék: lakberendezes valogatas barpult home dekor