Hogyé a bazinagy luxuslakások az Andrássyn?
Kerületi legek
2016.07.31. 19:31 I dibig

Hogyé a bazinagy luxuslakások az Andrássyn?

A hatker patinás sugárútja nem éppen csóriföld. Csemegéztünk a pillanatnyilag ott kínált legnagyobb, legdrágább kéglik között.

Itt van például ez a 274 négyzetméteres duplex, vagyis kétszintes lakás 300 millióért a Bazilika közelében. Csak a nappali elmenne akár egy négytagú család teljes lakásméretének, hiszen 68 négyzetméteres. A tetőtérre, illetve az eggyel alatta lévő szintre épült, három fürdőszobás és ugyanannyi hálószobás lakás egy idén júniusban befejezett, új építésű házban, nullkilométeresen vár új gazdijára.

Az Otthontérképre is feltett hirdetés érdekessége, hogy magyarul nem, pusztán angolul került fel. Talán az benne a ráció, hogy az a potenciális belföldi vásárló, aki ennyit sem ért meg angolul, úgy se keres drága lakást a város pesti oldalán?

Ellenben az ingatlan bejárását és az ügyvédi közreműködést angol, olasz, német, kínai (mandarin-nyelvjárás) és orosz nyelvű munkatárssal is biztosítják.

Avagy ez az újépítésű loftlakás se piskóta a közel hat méteres belmagasságú átriumos nappalival. A „donorépület” egy 1885-ös építésű neoreneszánsz palota. 194 négyzetméteres, 106 millió és forintért hirdetik. Ráadásul erre 10+10 millió CSOK is igényelhető, bár ennél az árfekvésnél nyilván nem ez a fő motiváció. Azonban ki a kicsit nem becsüli ugye.

De az első példához képest még harmadennyiért sem, 96 millió forintért is lehet venni a közelben, az Andrássy Operaházhoz közeli részén jó nagy, teljes körűen felújított, 170 négyzetméteres duplexet, ami bruttó 193 nm2. Ugye itt nyilván arról van szó, hogy a tetőtér új ráépítés, és azon részeknél, ahol az oldalfal nem ér el bizonyos minimális belmagasságot, egy hányados alapján a tényleges négyzetmétert csökkenteni kell, erről bővebben korábbi  posztunkban már foglalkoztunk. Ráadásul erre 10+10 millió CSOK is igényelhető.

E heti kerületi leges csemegézésbe ennyi fért bele. Akinek ezek az árak a lottó ötös előtt tudományos-fantasztikum-kategória, csemegézhet a rovat korábbi posztjaiból, hisz kifejezetten kicsi és olcsó, de átlagos árfekvésű lakásokat is bemutattunk.

Nagyméretű VI. kerületi lakások (X)

 

Címkék: andrássy út luxuslakás VI. kerület kerületi legek