Így lehet olyan menő az otthona, mint egy hotelszoba
2016.07.28. 13:52 I horvathandrea

Így lehet olyan menő az otthona, mint egy hotelszoba

Természetes fény, tágas konyha - csak néhány alapvető feltétele annak, hogy az otthonunk luxusérzést keltsen. Hogy hogyan lehet hotelszobához hasonlíthatóan szép és kényelmes egy lakás, New York egyik legmenőbb ingatlanosától lehet tudni.

Fredrik Eklund a város egyik legnagyobb ingatlanügynökségének vezetője, és a Viyet.com (designerek piactere) aukciós oldalra feltöltött képei tökéletesen megmutatják, mi a titka a luxust keltő lakberendezésnek. Fredrik Eklund nem feltétlenül az alacsony költségvetésben gondolkodóknak segítség, így a tippjeiből kiindulva összeszedtük, hogyan lehet kevés pénzből luxus szerű otthont varázsolni.

 

A kötelező beszerzendő bútordarab a Barcelona-szék

A krómcsővázas Barcelona szék egyszerű és tökéletes bútordarab, bármilyen színben, gyakorlatilag bármelyik lakrészben jól mutat. Lehet akár állatszőrrel borított, szövet- vagy bőrkárpittal borított, ezek kaphatók itthon is, a nyári kiárusításban ki lehet fogni jó áron. Akinek a designer darabért húzós kifizetnie minimum százezer forintot, az ikonikus szék helyett választhat bármilyen más krómcsővázas fotelt, aminek a formája egyszerű és letisztult.

 

A Formosa lámpák luxus külseje az egyszerűségben rejlik

A Formosa lámpa egyszerű, egyenes vonalai jól passzolnak a krómcsővázas, letisztult vonalú székekhez, és nagyjából mindenféle fiókos szekrényhez és konzolhoz is jó választás. A klasszikus vonalai miatt időtálló darab - hasonlót a Zara home-ban is lehet kapni 20.000 forintért.

h3.jpg

Kép forrása: http://www.zarahome.com/hu/lamps/worked-cylinder-base-lamp-c1591501p6908074.html

 


Rengeteg párna legyen az ágyakon

A hotelszobák luxusát a tökéletesen megvetett ágy adja, általában teljesen hófehér ágyneműkkel találkozni a legtöbb szállodában. A párnák elrendezése, az ágytakaró színe és anyagának minősége is sokat ad ahhoz, hogy drágának hasson: mindenképpen természetes anyagokból legyenek az ágyhoz tartozó drapériák.

h4.jpg
Kép forrása: http://macys-o.scene7.com/is/image/MCY/products/6/optimized/2107586_fpx.tif?wid=330&hei=404&fit=fit,1&$filterlrg$

Tökéletes fények legyenek mindenhol

A falakba épített spotlámpák, a csillárok, gyertyák, asztali lámpák, álló lámpák mind együtt tehetnek azért, hogy a hosszú, stresszes napot magunk mögött hagyjuk. A fények a hotelszobákban pontosan úgy vannak kialakítva, hogy segítsék a pihentető estét, ezt kell a hálószobába és a nappaliba is kialakítani.

h5.jpg

Kép forrása: http://cdn.freshome.com/wp-content/uploads/2014/07/luxury-grey-bedroom.jpg


Egymással harmonizáló drapéria

A függönyök, ágyneműk, párnák jó, ha összhangban vannak egymással, azaz ha a függönyök egyszínűek, például fehérek, akkor színben, mintában passzoló párnahuzatokat kell választani.

h6.jpg

Kép forrása: http://cdn.freshome.com/wp-content/uploads/2014/07/white-bedroom.jpg


Fókuszálj egy falra!

Akár egy kortárs művész teljes falnyi festménye, akár egy színesre festett fal is elég ahhoz, hogy az otthonunknak olyan hangulatot adjon, ahova bárki szívesen lép be, és marad bármeddig. Jó ötlet két nagyobb ablak közötti falrészt más színűre festeni, vagy épp oda tenni valamilyen alkotást: ez akár egy szobor is lehet. A tükör itt nem jó megoldás a festett fal vagy a művészeti alkotás helyett, hiszen az csak a lakás többi részét tükrözi majd vissza.

h7.jpg

Kép forrása: https://hu.pinterest.com/pin/321725967113394059/

 

Íme néhány eladó ingatlan, amit sikerült hotelszoba szépségűre kialakítani!

 

Részletekért kattints a fotóra!

ditroi_mor_utca_elado_lakas.jpg

 

Részletekért kattints a fotóra!

also_erdo_sor_elado_lakas.jpg

 

Részletekért kattints a fotóra!

somloi_ut_elado_lakas.jpg

 

Részletekért kattints a fotóra!

raho_utca_elado_lakas.jpg

 

Címkék: luxus lakberendezes