Házépítés előtt állsz? A természet közelségére vágysz? Építs magadnak rönkházat!
2016.07.25. 14:01 I horvathandrea

Házépítés előtt állsz? A természet közelségére vágysz? Építs magadnak rönkházat!

A természet szeretete az építészetben is egyre gyakrabban megmutatkozik. Sokszor idegenkedünk már a hatalmas betontömböktől, melyek a nagyvárosokban egymásra halmozva találhatóak. Emiatt igyekszünk minél több időt a parkokban, a szabadban tölteni, vagy akinek lehetősége van rá, elvonul vidékre egy-egy hosszú hétvégére, hogy megtalálja a nyugalmat és a békét a stresszes hétköznapok után.

Ha vidéken képzeljük el hosszú távon az életünket, de a betonfalak felhúzása riasztó hatást kelt, választhatunk egy sokkal izgalmasabb megoldást is. 

Manapság nagyon vonzó a rönkházak építése. Rengeteg cég kínálja a jobbnál-jobb módszereit álmaink megvalósításához. Érdemes kutakodni, ha valóban ilyen kuckót képzeltünk el családunk számára.

Előnyökben és hátrányokban persze ez a módszer is bővelkedik szépen, erről pontos felvilágosítást természetesen az adott építési vállalkozó tud adni, nem is e céllal íródott ez a kis poszt, de elöljáróban pár tulajdonságot a témát körbejárva már mi is fel tudunk vázolni. 

Egy rönkház sokkal hamarabb felépíthető, mintha a hagyományos, téglából falat rakunk folyamatot követnénk. Egyedi, a saját terveink által létrehozott házikónkban élhetjük a mindennapjainkat. Ráadásul ezek a kis építmények már azzal a természet közelségét sugallják, hogy rápillantunk a nappali falára, vagy a bútorokra. 

Ha épp házépítés előtt állsz, vagy a közeljövőben vásárlásra adnád a fejed, javaslom, hogy járj utána komolyabban a témának, mert igazán izgalmas kuckókra lelhetsz. Ha nincs ötleted, hogy hogyan indulj el, első lépésként tekintsd meg az alábbi rönkházakat, melyeket az Otthontérképről gyűjtöttünk össze.

 

160 négyzetméteres, háromszobás rönkház Szentendrén 

11.jpg

További képekért és az ingatlan leírásáért kattints a fotóra!

 

 

147 négyzetméteres családi ház Mecséren 

3_13.jpg

További képekért és az ingatlan leírásáért kattints a fotóra!

 

176  négyzetméteres, hatszobás, gyönyörű rönkház Mohán

6_11.jpg

További képekért és az ingatlan leírásáért kattints a fotóra!

 

360 négyzetméteres családi ház Budapesten, a Turul közben 

0_11.jpg

További képekért és az ingatan leírásáért kattints a fotóra! 

 

A legszebb panorámás lakások itt (X)

Ingatlanok Vas megyéből - Otthonterkep.hu (X)

 

Címlapkép forrása: pexels.com

Címkék: valogatas