Így dobd fel a fehér falakat
2016.07.21. 12:49 I csorbazs

Így dobd fel a fehér falakat

A fehér egyáltalán nem unalmas szín. Sőt, a lakásban ügyesen használva nyugalmat és tisztaságot áraszt, ráadásul kiemeli a bútorokat és textileket. Olyan akár egy üres vászon, amit meg kell tölteni tartalommal. Most néhány tippet adunk nektek arra, hogyan dobjátok fel a fehér falakat.

Amikor az ember megtervezi otthona stílusát, akkor érdemes a nagyobb dolgoktól a kisebbek felé haladni. Először a fal színét kell meghatározni, majd ehhez kiválasztani a bútorok, függönyök és szőnyegek színét, végül pedig jöhetnek a kisebb kiegészítőket mint például a párnák vagy a gyertyatartók.

A fehér fal azért előnyös választás, mert növeli a teret, világosabbá teszi a szobát és kölcsönöz egyfajta légies, letisztult hangulatot. Nem véletlen, hogy a skandináv otthonokban szinte csak fehér vagy szürke falakat lehet találni.

feher.jpg

Kép forrása: Pinterest

A fehér falakhoz olykor fehér padló vagy világos bútorok is párosulnak. A nagy fehérség azonban unalmas lehet, és az élhető környezet érdekében bele kell vinni némi színt a térbe. Ennek legegyszerűbb módja, ha eljátszunk a textilekkel vagy képeket teszünk a falra. Azonban a tárgyaknál sokkal érdekesebb az, hogy milyen színnel egészítjük ki a fehéret. Érdemes egy térben 3, maximum 4 színnél többet nem használni, mert a végeredmény zsúfolt és zavaros lesz.

Meleg színekkel párosítva energikusabb lesz a szoba, míg feketével kiegészítve szigorú eleganciát alkothatunk. Nem véletlen, hogy ez a duó volt Coco Chanel kedvence

piros.jpeg

Kép forrása: hgtv

 

fekete.jpg

Kép forrása: Pinterest

Ezzel szemben pasztell színekkel kiegészítve nagyon puha, barátságos, nyugodt, sőt nőies arcot vesz fel a helyiség.

pasztel.jpg

Kép forrása: hgtv

A fehér szín akkor igazán csodálatos és nemes, ha fával találkozik. A kicsit rusztikus bútorok nem eltúlzott használatával magazinba illő otthon alakítható ki, nem csak vidéken… Tévedés ugyanis, hogy kisebb városi lakásba nem illenek ezek a bútorok!

rusztikus.jpg

Kép forrása: Pinterest

A fal esetében fényekkel lehet a fehér színnel játszani. Egy átgondolt megvilágítással szinte textúrát adhatunk a falnak, és máris nem tűnik egysíkú, unalmasnak.

feny.jpg

Kép forrása: Pinterest

Íme néhány eladó otthon, ahol ügyesen bántak a fehér falakkal!

Részletekért kattints a fotóra!

raday_utca_kiado_lakas.jpg

 

Részletekért kattints a fotóra!

viii_kerulet_lakas_kiado.jpg

 

Részletekért kattints a fotóra!

pava_utca_elado_lakas.jpg

 

Címkék: lakberendezes